Бирајмо – разум или пропаст!

Бирајмо – разум или пропаст!

Фудбалски клуб Партизан, у једном тешком тренутку када смо схватили да ћемо се за групну фазу Лиге Европе у четвртак борити на нашем стадиону бодрени само од стране наших најмлађих навијача (а и то је боље од потпуно празних трибина) користи ову прилику да све своје навијаче упозна са комплетним садржајем актуелних брошура организације ФАРЕ, која се бави мониторингом свих облика дискриминативних понашања у европском фудбалу, а чије извештаје УЕФА сматра потпуно релевантним и прихватљивим као повод за сопствено изрицање казни, често и оних најригорознијих, за клубове организаторе европских утакмица на којима је ФАРЕ такве појаве приметио и пријавио УЕФА-и.

Прва брошура је из јуна 2016. године (последња, 5. верзија), има укупно 23 странице, бави се дискриминативним знаковима и симболима у европском фудбалу, а ми вам је презентујемо у оригиналној верзији на енглеском језику:

Друга брошура је из јуна 2018. године (последња, 2. верзија), има укупно 39 страна, бави се глобалним дискриминативним праксама у фудбалу, а и њу вам такође презентујемо у оригиналној верзији на енглеском језику:

Не мора се бити превелики познавалац енглеског језика да би се схватило каква понашања се једноставно не толеришу, односно истицање којих и каквих знакова и симбола (на заставама, транспарентима и сл.) се ригорозно санкционише. Слике овде говоре више од речи, али су и саме речи итекако препознатљиве, посебно оне из наслова и поднаслова.

Молимо све наше навијаче да садржаје ових брошура пажљиво прегледају и да их ти садржаји снажно упозоре на још теже консеквенце од већ претрпљених, које би могле задесити ваш и наш ФК Партизан, буде ли неко од описаних понашања и/или истицање неког од описаних знакова и симбола регистровано на некој од наредних европских утакмица Партизана и као такво пријављено УЕФА-и.

ФК Партизан ни на који начин није учествовао у изради ових брошура, нити га је било ко из организација као што су УЕФА или ФАРЕ питао за његов став по питању било чега, било ког детаља из садржаја ових брошура – од тренутка планирања израда тих брошура, па до њиховог штампања и публиковања. Независно од тога, наша је ОБАВЕЗА да поштујемо и прихватимо свако слово из ових брошура – уколико желимо да се такмичимо у фудбалским надметањима које организује УЕФА.

ФК Партизан итекако жели да учествује у УЕФА такмичењима, сваке године што дуже то боље, а то је и стратешки, па и егзистенцијално битно за наш клуб.

Молимо на крају и све медије да пренесу ову иницијативу ФК Партизан, на чему се унапред захваљујемо.

Напомена: Наведене брошуре ће ускоро бити преведене на српски језик и такође ће бити пласиране на нашем сајту.

21. 08. 2019. / 09:49|