Напредак нам је пуно пута наудио

Напредак нам је пуно пута наудио

 

Ако је нешто добро након онаквог европског шока којег је донео финиш, иначе одлично одигране утакмице у Холандији, онда је то чињеница да се првенствене утакмице у Србији сада нижу на свака три дана. Јучерашњи меч и сигурна победа у Шапцу (0:2) представљају први мелем за играчки погон и стручни штаб црно-белих, али и за армију навијача Партизана широм света која је у четвртак касно увече баш жестоко патила.

Прекосутра је на реду нова првенствена рунда, а у Хумску стиже нико други него крушевачки Напредак. Зашто наглашавамо то „нико други“?

То наглашавамо зато што је реч о противнику који је можда и највећи дужник Партизана у неко новије време! У реду, старији навијачи Партизана ће на овом месту подсетити да то не важи само када је у питању новије време, да је тај исти клуб умео и у давној прошлости да шокира Хумску (рецимо „размонтирао“ је у премијерном 1. колу сезоне 1978/79 екипу Партизана усред Београда са чак 0:3, екипу која је била тада званични шампион оне велике Југославије, са доминантно освојеном титулом само три месеца раније!), али да се ми ипак концентришемо на последњих 6-7 година, да се присетимо свих непријатности које смо од тог крушевачког Напретка доживели у том периоду. Идемо уназад, почевши од оних најсвежијих сећања на проблеме и проблемчиће које нам је задавао Напредак из Крушевца:

· На почетку ове сезоне смо прва два бода изгубили управо у Крушевцу (2:2), а сви се још сећамо наше игре која је била све само не добра.

· Пре тога смо у Крушевцу у пролеће 2019. поражени са 0:1, на премијерном мечу Саве Милошевића на клупи Партизана.

· У јесењем делу прошле сезоне 2018/19 смо играли само 1:1 на нашем стадиону.

· У плеј офу сезоне 2017/18 смо губили у Хумској 0:2 на полувремену и до краја утакмице смо успели да стигнемо само до ремија 2:2, и то голом у последњим секундима утакмице, кад је чак и голман Стојковић стигао до петерца Напретка, па и учествовао на неки начин у постизању гола.

· Пре тога смо у смирај јесењег дела сезоне 2017/18 изгубили у Крушевцу са 1:2. Сетићете се, то је онај меч игран у скандалозним условима за игру, на терену без траве, а непосредно пред дерби на којем су избили они нереди на „југу“….

· Нисмо Напредак успели да победимо ни у првом међусобном окршају у тој сезони 2017/18, јер смо у септембру поново губили на полувремену на нашем стадиону (0:1), а до краја смо изборили тек реми од 1:1.

· На почетку сезоне 2016/17 смо поново поражени у Крушевцу (1:2) и након тога је Иван Томић отишао са клупе Партизана, а наследио га је Марко Николић у свом другом мандату.

Напредак није играо у друштву најбољих у сезони 2015/16, сезону пре тога (2014/15) је Партизан освојио титулу и тако што је, између осталог, „тукао“ Напредак и код куће и у Крушевцу, али пре тога…

· Сећате ли се сезоне 2013/14 коју је на клупи Партизана започео Вук Рашовић, а током зимске паузе га је наследио Марко Николић у свом првом мандату? Поново смо одиграли само 1:1 на нашем стадиону у јесењем делу, а онда смо напролеће доживели изузетно болан у Крушевцу (1:2) – пораз који нас је заправо коштао (одбране) титуле! Пре тог меча у Крушевцу је било „-3“ у односу на вечитог ривала, победа у Крушевцу је доносила шансу да се у дербију следеће коло победом стигне и престигне наш вечити ривал (након дербија је требало потом да се одиграју још само 4 кола у којима је Партизан сваки пут био огроман фаворит), али…уследио је тај пораз у Крушевцу и све је отишло низ ветар, није нам помогла после ни победа у дербију уз два одбрањена једанестерца Лукача, титула је заправо већ под Багдалом изгубљена.

Данас смо у ситуацији да читамо и да су Крушевљани остали за викенд без свог дотадашњег шефа струке Предрага Рогана, а екипу ће до краја полусезоне наставити да води његов помоћник Иван Стефановић. Партизан НЕ СМЕ себи да дозволи да га овај податак иоле опусти! Напредак је, као што сте се уверили, наш велики дужник из блиске прошлости, много нам је наудио и мора га се дочекати мотивисан као да га са клупе воде један Гвардиола, Клоп или Мурињо! Буде ли тако било, победа се неће довести у питање јер је Партизан играчки сигурно квалитетнији тим.

Рецимо на крају и то да се утакмица прекосутра (среда) игра са почетком у 17 часова, а то сигурно није сатница која радним даном одговара навијачима који имају своје запослење. ФК Партизан ту и такву сатницу нити је бирао, нити на њу може да утиче.

 

 

02. 12. 2019. / 11:52|