Шћекић, Матић и Марковић након победе над Вождовцем

Шћекић, Матић и Марковић након победе над Вождовцем

 

На утакмици 26.кола Linlong Tire СЛС екипа Партизана савладала је екипу Вождовца резултатом 1:2 (0:0). Стрелци за Партизан били су Шћекић 62′, Матић 65′ и Стојчев (69′) за Вождовац.

За сајт Партизана говоре стрелци Александар Шћекић, Бојан Матић као и Лазар Марковић.

Александар Шћекић:

– Мислим да смо још раније требали постићи гол, јер смо имали пар шанси које нисмо искористили. Нама је ово била веома битна утакмица, заслужено смо победили, дао сам гол , али пре свега сви смо задовољни победом.

На прошлој утакмици си асистирао, сада си дао гол? Да ли си лично задовољан?

– Дајем све од себе на сваком тренинг, а када тако радите онда награда увек стигне . Пре или касније све се врати ,тако је и наша игра из утакмице у утакмицу све боља.

Партизан је однео победу, поприлично десеткован. Због повреда нису играли ни Натко, Сума, Садик…?

– Кога нема без њега се мора и може, то смо показали и данас. Некада играчи који су на клупи имају више воље и жеље за победом и неким новим доказивањем. Сви су показали да шеф Милосевић може озбиљно да рачуна на њих у наредним утакмицама.

А мора се и на вештачкој трави кад се гостује Вождовцу?

– Прошле године смо играли такође на вештачкој трави и подлога је тада била у јако лошем стању. Сада су је променили, доста је другчија и боља него тада, али не волим да играм на овој подлози генерално .

После Партизановог вођства, четири минута касније уследио је гол Стојчева?

– Примили смо гол, ја сам каснио мало и нисам ушао у блок како је требало ,а нисам очекивао такав ударац са тог дела терена и Стојчев је дао еврогол. Најбитније да смо добили и да су сви здрави ,чекамо да видимо хоће ли бити паузе. Апелујемо на све да се придржавају свих мера како бисмо могли да сузбијемо Цорона вирус и вратимо се свим приватним и спортским активностима и животу.

Бојан Матић:

– Драго ми је што сам и данас био стрелац,једноставно немам оптерецење сто се тице голова, волим када победјујемо и када постизем голове.

Улазиш полако у голгетерску форму?

– Увек сам гладан и жељан голова, али драго ми је наравно и када асистирам саиграчима. Највише волим када постижем голове.

Млади Стевановић ти је асистирао код гола?

– Сјајни момци,а исто тако и играчи. У претходном интервју сам рекао да Лазар Павловић и Филип Стевановић имају пред собом блиставе каријере,само треба да наставе да раде и да се понашају као и до сада.

Могао си јуче и до трећег гола?

– Жао ми је сто нисам постигао и други гол. Једноставно у том тренутку лопта је била бржа од мене и нажалост нисам успео да је захватим како сам желео.

Да ли би ти било жао, што је извесно, да се првенство прекине?

– Било би ми жао да се прекине првенство, мислим да смо ушли у сјајну форму.

Ипак, здравље и безбедност свих нас је на првом месту!

– Чувајте се, чувајте друге, водите рачуна о хигијени, слушајте сва упутства и надам се брзом повратку на терен и дневним активностима!

 

Лазар Марковић:

– Знали смо да ће бити тешка утакмица без обзира што је Вождовац имао низ негативних резултата. То увек може да буде замка, јер се екипа шок терапијом увек тргне када се промени тренер,што смо видели и данас, а уз то је Партизан посебна мотивација. Борили смо се док нисмо дали гол.

Због предострожности од корона вируса утакмица се играла без публике. А сходно томе медији су приметили и твоју шал-маску са грбом клуба током првог изласка на терен?

– Од када је кренуо Корона вирус на СЦ Партизан-Телеоптик смо спровели низ мера од којих је једна био и карантин пред утакмицу са Вождовцем. Утакмица је сама по себи била важна и онда смо желели да будемо и изоловани на један начин и фокусирани само на меч. Што се тиче маске, желели смо више да са њом још више подигнемо свест наших навијача о самој важности превенције, али и бриге о другима. Она је више урађена као шал – маска и служи нам и да сачувамо, од првог удара у друге ако кашљемо, кијамо или једноставно не бисмо да нам улази хладан ваздух. Драго ми је што је наишла на леп пријем код навијача, јер је пре свега урађена као клупски реквизит.

У току дана знаће се да ли ће бити стопирана СЛС? Да ли си у контакту са саиграчима из света?

– Чујем се, сви ишчекују шта ће даље да се дешава и када ће се сви у Европи вратити неком нормалном животу и обавезама. Није наивно, али сви морамо да се прилагодимо ситуацији.

Јуче си био иницијатор првог гола, а све си бољој форми?

– Не волим да дајем процене, али оно што је сигурно да волим фудбал и Партизан и да се увек трудим да дам максимум сходно тренутним могућностима. Сигуран сам да ћу тек помоћи екипи.

Биљана Обрадовић

 

 

15. 03. 2020. / 10:59|