Сећање на жртве бомбардовања

Сећање на жртве бомбардовања

Живот је бесомучна борба која доноси многе лепе, али и оне мање лепе тренутке, које осим што желимо брзо да заборавимо учи нас да тим путем више никад не кренемо или да барем извучемо поуку за убудуће.

Нажалост живот зна да припреди и оне ствари које не зависе од нас. Ту нам не остаје ништа друго осим да на том путу имамо веру, да се научимо заједништву, љубави, толеранцији и да пре свега те ствари не заборавимо када оне прођу, а дођу оне лепше.

На то нас подсећа и данашњи дан, 24. март 2020.године, када се навршава 21 година од агресије над нашом земљом и нашим народом. Данас се као и претходних година са великом тугом сећамо патње коју су претрпели сви наши грађани током седамдесет осмодневног бомбардовања Србије 1999. године.

Уз молитву за све жртве и настрадале током бомбардовања сећамо се и пријатељске утакмице коју је пред 15.000 посетилаца на стадиону у Хумској ФК Партизан одиграо са екипом АЕК-а из Грчке, тог 7. априла.

Загрљени са жељом да завлада мир и да се овакве ствари никада ником не понове, присутни су пре почетка историјске утакмице одали пошту настрадалима у бомбардовању.

ФК Партизан осећа дубоко саучешће са породицама жртава.

24. 03. 2020. / 15:27|