Уз децу имам свакодневни тренинг! – Владимир Стојковић

Уз децу имам свакодневни тренинг! – Владимир Стојковић

Како проводиш време са децом у карантину, чега се играте?

– Код куће смо по цео дан, некад изађемо пре подне петнаест, двадесет минута и то је све. Играмо се код куће константно. Направили смо буквално вртић, тако да смо по цео дан посвећени њима и немамо времена низашта друго због ванредне ситуације. Ја лично убацим само тренинг који смо добили по програму и то одрадим.

Пошто имате заиста свој дечији вртић, односно супруга Валентина, да ли сте пренели неке ствари?

– Трудимо се да импровизујемо вртић на други начин. Са децом слажемо коцке, читамо причице, бојимо, играмо се питалица, дечијих квизова. Пуни су енергије, напоље не можемо да излазимо, па се играмо свега што траже, да ли је то, јахање тате – смех, да ли фудбал, вртешка где их вртим, константно нешто радимо.

Док фудбалери трче, голмани имају своје ‘параде’ испред гола…Да ли ти недостају у затвореном простору?

– Свакако се бацам овде кући за њима – смех, зато што се константно пењу негде да ли на тросед, кухињу, шанк, тако да нисам ништа пропустио.

Придружио си се и ‘изазову’ уради што више склекова у кући. Које су то вежбе које радиш у кући?

– То су превентивне вежбе од повреда и вежбе снаге. Сада морамо да импровизујемо док не будемо могли да изађемо напоље. Немам превише справа, али доста може да се уради и са својом тежином и да вам помогну неки елементи из куће.

Колико ти недостају тренинзи, сви смо у самоизолацију?

– Ја памтим и 99. годину, када смо били бомбардовани и за то време кажем, не поновило се…Сирене, па склониште. Да не кажем да се сећам и 91. ,92. године, кад је почео рат у Босни. Сигурно да недостаје фудбал, јер је ово специфична ситуација где смо стално у кући и биће чак и дуже од сваке наше зимске, односно летње паузе. Најбитније је здравље и сви ћемо испоштовати одлуку Владе Републике Србије и надлежних органа, а фудбал неће нигде побећи, биће ту и кад све прође.

Знамо да читаш књиге из психологије, имаш ли сада времена за њих?

– Планирам да се више посветим читању, али је неизводљиво јер су деца ту кад год покушам да се изолујем, само дотрче, било да сам у спаваћој соби, да ли је то кревет, кухиња, одмах су ту. Али, свакако препоручујем да ко може сада што више чита.

Да ли си знао за податак да си ушао у историју Вечитих дербија као голман који има 7 утакмица без примљеног гола?

– Свакако да то импонује, али мислим да сада треба да скренемо пажњу са фудбала, сада је здравље најбитнија ствар. Људи морају да се сачувају,па када све прође причаћемо о фудбалу.

Првотимци Партизана су дали део примања за март уз менаџмент и спортски сектор као донацију Влади Републике Србије?

– Драго ми је да су сви играчи тај предлог оберучке прихватили и одрекли се дела плате како би помогли држави и нашем народу који је сад у проблему и у болницама. Апелујем на све људе да помогну на било који начин, да ли је то финансијски или тако што ће помоћи да се однесе храна пензионерима или сл. Али најважније је да се држимо правила, да будемо у карантину и чак и кад је дозвољено да што мање шетамо, осим оно што је неопходно за свакодневни живот. Морамо да издржимо, јер што се више будемо придржавали, то ће брже проћи.

Твој брат Владан је сада у Луксембургу?

– Ни тамо ситуација није сјајна и он мора да се чува. И они периодично раде,раде од куће…Није сјајно, али све се надамо да ће проћи.

Да ли си прочитао предлог председника ФК Ница да првенства трају до октобра, новембра, а нова сезона почне од фебруара?

– Мислим да је сада најважније да се све заврши, а када дође време да разговарамо о идејама и фудбалу причаћемо са задовољством.

Сада када си у кућном карантину, да ли ти Валентина спрема неко омиљено јело?

– Немам омиљено јело, али је мој савет да се не иде стално у куповину, већ ако се и оде купите оно најважније за дан, два , три,пет дана, како бисмо што мање ишли на улице и маркете. Знамо да је ризично ако смо у затвореном простору, па из тог разлога није добро да излажемо себе и друге ризику од вируса. Просто да будемо рационални у овим тренуцима.

Биљана Обрадовић

25. 03. 2020. / 15:24|