Отац и херој Миленковић у посети Хумској!

Отац и херој Миленковић у посети Хумској!

Поред многобројних животних прича исписаних на нашим странцима са жељом да помогнемо, укажемо на проблеме и усрећимо бар за тренутак појединце, ова животна прича Данијела Миленковића из Прокупља, старијег водника Бригаде везе Војске Србије, сваког од нас тера на размишљање и лично преиспитивање.

Данијел Миленковић, отац четворо деце – ћерке Луне, сина Уроша и близанаца Мијата и Игњата донирао је прошле године Одељењу за интезивну негу Клинике за дечије интерне болести у Нишу, савремени пулсни оксиметар у вредности од 200 000 динара.

Миленковић се уз Бојана Станимировића из групе Амадеус бенд, одлучио на овој потез како би изразио захвалност медицинском особљу др Жаклини Милошевић, куми Ивани Жугић, др Дејану Милојевићу и другом особљу које је шест месеци бринуло о малом Мијату, који је по рођењу остао без кисеоника, када је супрузи Данијели пукла материца, те се дечаку појавио едем на мозгу.

– Рођен је са 2 килограма и 60 грама транспортован је из Прокупља у Ниш. Десна страна тела му није фукционисала како треба, па смо успели вежбама да је вратимо. Његов брат близанац већ хода, а Мијат тек сада почиње да устаје, да се пење… Остао је тај проблем са очима, и ми се надамо да ћемо и то ускоро решити – изјавио је г. Миленковић пре годину дана.

И док је несебично помогао Одељењу интезивне Клинике, Миленковићу је у међувремену била потребна дупло већа сума новца како би малени Мијат отишао на операцију очију у износу од 400 000 динара.

Захваљујући добрим људима новац је сакупљен,а велику снагу у даљој борби им је дала и посета њиховом вољеном клубу ‘ФК Партизан‘ у понедељак 18. маја 2020 године, на дан када ће се одлучити о операцији страбизма малог Мијата.

– Велику захвалност дугујем и нашим пријатељима са Малте, иначе великим навијачима Партизана, породици Анић, Милошу и Сузани-Анић Копривица.

Мама Данијела, ћеркица Луна, мали Мијат и тата Данијел, посетили су трофејну салу вољеног клуба где их је дочекао генерални секретар ФК Партизан г. Милорад Николић.

‘Поносни смо на све наше навијаче који у одлучујућим тренуцима за њихове породице не размишљају само о својим члановима, већ напротив о другој деци и особама које имају различите животне проблеме. Ми као војни клуб по свом оснивању смо посебно поносни и на припаднике Војске Србије, попут г. Данијела Миленковића који је и на овај начин показао како се брине о свом народу и ван службе. – истекао је Николић.

Поред обиласка клупских просторија, стадиона, детаља из богате историје црно – белих, Миленковићи су на поклон добили дрес са потписима првотимаца, као и поклоне из црно-белог бутика, свеске, шоље, оловке, играчке и др.

‘Не могу да опишем своје емоције када сам добио позив да посветим трофејну салу свог клуба. Као младић сам имао чланску карту за источну трибину и нисам пропуштао ниједну утакмицу тада у Београду. Надам се да ће и мој Мијат заиграти за Партизан када порасте, тада би ми срце било пуно.-рекао је Миленковић, који и сам даље помаже кроз различите хуманитарне акције онима којима је у том тренутку потребна помоћ.

– Петсто динара, петсто, колико ко има. Битно је да свако издвоји и да се помогне. Стога апелујем и овим путем на све да се удружимо, покажемо солидарност и јединство када је потребно.

– Данас идемо код др Станковића и ако Мијат испуни све услове, могуће да и сутра буде оперисан.

ФК Партизан се још једном захваљује свим врсним навијачима на великом срцу и емпатији према свом народу када је најпотребније!

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

18. 05. 2020. / 14:13|