Само четрдесет минута пре почетка утакмице 13.кола Linglong Tire СЛС ФК Партизан – ФК Мачва дошло је до принудне измене међу стативама црно-белих, а све услед лошег здравственог стања капитена Владимира Стојковића проузрокованим вирусом Ковид-19. Као и много пута до сада, без поговора га је заменио и мрежу и овог пута сачувао голман Немања Стевановић.

О утакмици и Партизану Немања говори за сајт Партизана.

– Увек се радујем кад станем на гол. Дешавало се до сада да много пута и уђем незагрејан, али једноставно верујем у себе, свој рад и кад год ми се укаже прилика ја ћу је искористити – каже Стевановић.

Постоји и једна анегдота везана за твоју замену?

– Када се Стојке ( прим.аут Владимир Стојковић) повредио током полуфинала Купа Србије коју смо играли са Вечитим ривалом ја сам морао да уђем.
Када сам пролазио поред шефа Милошевића видео сам да ме гледа и тражи очима потврду да могу. Ја сам заиста увек сигуран у себе и само сам се насмејао и намигнуо му у пролазу, као знак да не брине ништа, са осмехом се присећа Стевановић.

И сада си заменио Стојковића скоро пред почетак утакмице са Мачвом?

– Стојке и ја се баш дружимо, одлично смо другари и сви уз Попа ( прим.аут Александрар Поповић) имамо за циљ да мрежа Партизана остане мирна. Он је наш капитен и увек је уз нас и кад брани и кад не брани. Жао ми је што је добио Ковид, као што би нам било жао да се то десило било коме од нас. Када је медицинска служба дефинитивно донела одлуку да Стојке не може да наступа, а то је било неких 10 мин пред загревање, без размишљања сам био спреман. Ја сам заиста био стрпљив, увек сам веровао у себе и драго ми је да сам до сада увек оправдао поверење. Наравно и голман прими гол, све је то нормално, али се трудимо да тих голова буде што мање.

На полувремену утакмице са Мачвом добио си велики аплауз при уласку у тунел.

– Драго ми је да ме навијачи воле и подржавају. Нажалост, сада их нема, па сам аплауз добио од запослених у клубу, новинара и играча који нису били у протоколу.

Осетио сам то посебно када сам овог лета замало напустио Хумску. Заиста дајем триста посто себе на тренинзима и утакмицама и мислим да то они препознају. Знате добро да сам и са клупе добијао жуте и црвене картоне због расправе током утакмице када сам мислио да смо били оштећени, тако да они препознају моју љубав према Партизану.

Доласком Станојевића на голу се смењујете сва тројица голмана?

– Доласком шефа Александра Станојевића сви много више учествујемо у раду са екипом што ми се посебно допада. Али, овом приликом морам да поздравим нашег тренера голмана Немању Јовшића уз којег сам много напредовао, посебно кад је реч о неким тактичким детаљима.

Може ли Партизан да врати своју славу?

– Наравно! Ово су велика искушења за нас, али видећете изаћићемо јачи! Неки малер нас потерао, од повреда до болести играча. Дајте нам само мало времена да све дође на своје место. Ово је сада, као када се растури мозак да би се све сложило како треба у још лепшу слику.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ