У 13.колу Linglong Tire СЛС Србије црно-бели су савладали екипу ФК Мачва резултатом 2:0 (0:0). Голове за Партизан постигли су Бибарс Натко 47’ (п) и Лазар Марковић 71’.

За званичан сајт Партизана говори стрелац првог гола за Партизан, Бибарс Натко.

– Више пута сам рекао да шеф има поверења у мене при извођења пенала, а да ћу ја увек дати све од себе за позитиван учинак како бих помогао тиму да победи. За нас је дошло неко тешко време када не играмо како желимо и играмо због тога доста под притиском. Из тог разлога је било врло важно да победимо ,да вратимо себи тај победнички менталитет и да себи кажемо ‘момци знамо и да побеђујемо и играмо фудбал. Имамо много нових играча, па онда повређених играча, нов шеф уноси нове захтеве и знамо да ће извући оно најбоље из нас како бисмо играли бољи фудбал у будућности!

Овај гол си посветио супрузи Талији?

– Њој је рођендан данас ( недеља) и када смо разговарали пре утакмице рекла ми је да морам да дам гол. А знате како је, када вам жена нешто каже да урадите, онда то и морате – смеје се Натко.

Партизан услед повреда сада нема класичног нападача ?

– Баш као што сам рекао на почетку разговора дошло је неко тешко време. Имамо много повређених играча, самим тим други са других позиција морају да ускачу. Све је то проблем онда ускладити у целину. Али са друге стране ти други играчи којима је шеф указао шансу, јер су први повређени , морају да искористе дату прилику и покажу да су добри и зашто су у првом тиму. Тако је у фудбалу. Надам се да ће показати свој квалитет и играти добар фудбал и због њих лично и због тима.

Партизан има много шанси током утакмице, али је проблем реализација?

– Истина је, много шанси и пропушених прилика. Дође у фудбалу време пуно искушења, када једноставно све што желите не иде и буде уз пуно мука и препрека, сваки шут, сваки пас буде проблем…Али, ми имамо ипак играче са искуством, имамо добар тим и заједно ћемо наћи начин да превазиђемо овај тренутак. Сигуран сам да ће у будућности све ићи лакше, лепше и боље и да ћемо играти бољи фудбал са доста голова. Стварамо шансе, доћи ће и све друго. То је нажалост фудбал.

Нов шеф, нови захтеви?

– Доласком сваког новог шефа потребно је време да се имплементирају нове идеје и начин игре, јер свако од њих има нову визију. А време нам никако није ишло на руку. Ем смо добили нове играче, неки нису дуго играли, онда смо имали пола тима који је није био ту јер су били са националним селекцијама, други су дуго вукли повреде, па су се опорављали..Ми заиста нисмо имали нормално време за тренинг где сви можемо заједно да радимо и да усвајамо нове идеје.Али, верујем у боље сутра заиста, идемо корак по корак, сигурно ће ово бити један снажан тим. Радимо баш јако, шеф обраћа пажњу на сваки детаљ, радимо доста анализа, труди се да на сваком тренингу извуче од нас оно најбоље и ако га будемо слушали Партизан ће имати јак тим у будућности!

Може ли се Партизан вратити у трку?

– Ово није питање да ли се може вратити или не,већ мора! Фудбал је динамична игра и у једној, две недеље може све преко ноћи да се промени.
Искрено се надам да ће те то видети врло, врло брзо, можда чак да је и ова победа данас почетак новог времена. Овај тим пролази кроз тежак период, а постоји једна реченица која каже ‘на муци се познају јунаци’, јер када је све у реду онда су сви срећни и све је лако! Тек у овим временима можете да видите колико је појединац или тим добар и да уз снагу и веру можемо да се вратимо на право место! Ако смо добри, вратићемо се, ако нисмо, онда нисмо довољно добри за овај тим. – каже Натко.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ