После победе у 1.колу квалификација за Лигу Европе,голом из пенала, Бибарс Натко ( 52’) фудбалери Партизана су савладали екипу РФС из Летоније и спремно чекју нове противнике које ће извући на жребу у понедељак 31.августа 2020.

Баш у том периоду почиње и репрезентативна пауза где ће се свом националном тиму придружити и стрелац победницког гола за Партизан, Бибарс Натко.

– Веома тешка утакмица. Летонци су организована екипа, добро су одиграли у дефанзивном и тактичком смислу. Баш је било тешко за прво коло, али сам срећан, јер знамо да желимо да завршимо позитивно. Сад само морамо да наставимо.

Прво коло је најтеже?

– Свака утакмица ја прича за себе. Зависи и од противника и од тога како ћемо ми ући у меч, физички. Није било нимало лако, јер су Летонци организовани и затварали су нас, али некад је најважније да се добије 1:0.

Партизан некад и сад?

– Тек је почетак сезоне. Јесте да испада да смо се наслонили на прошлу сезону, али није нормална ситуација ни за кога, па ни за нас. Трудимо се да одрадимо најбоље што је до нас. Под притиском смо, међутим, више пута само рекао и то сад понављам да је за нас важно да добијамо и 1:0. Показали смо нешто и то ће нам користити у будућности. Морамо да научимо да добијамо тешке мечеве и превазилазимо тешке тренутке. Срећан сам због тога. А што се тиче наредне рунде, чекамо ривала и није битно одакле долази, само се надам да ћемо се квалификовати

Стојковић на голу?

– Срећан сам због повратка Стојковића. Наравно је да лепо играти с њим, мада није суштински важно ко је на терену. Срећни смо због њега и трудимо се да дамо све од себе. Ово кад се игра само једна утакмица у квалификацијама је теже, само 90 минута је на располагању, ако погрешите – испадате. Видели смо да је доста добрих екипа завршило такмичење у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе, пошто су правила другачија. Морамо да се посветимо само једној утакмици да гледамо како да добијемо. А што се тиче утакмице са Војводином, не размишљамо нити причамо више о финалу купа. То је одавно готово. Гледамо напред и желимо да добијемо сваку утакмицу. Надам се да ћемо успети

Стрпљење је кључ?

– У првом полувремену било је посебно тешко, добро су нас затварали, блокирали позади, бранили су се са десеторицом играча, није лако то пробити, определили су се за добру тактику и играли добро. Фудбал је такав да некад морате да будете стрпљиви и чекате одговарајући тренутак да нападнете и дате гол. И 1:0 је сјајан резултат. Морамо да будемо фоксуирани, више ми се свиђао формат са две утакмице у квалификацијама, јер можете да покажете ко је боља екипа, али правила су се променила и морамо да гледамо како да побеђујемо

Пенали и притисак?

– Притисак је сваки пут кад изводим пенал. Пре свега зато што желим да голом помогнем екипи, а голман је ту у „wин-wин“ ситуацији. Ако ми одбрани добро је за њега, а не ником ништа. Онда је то већи притисак за мене, али сам срећан што сам последњих неколико казнених удараца реализовао.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ