Pre svega bih želeo da se zahvalim rukovodstvu FK Partizan, predsedniku Partizana g.Miloradu Vučeliću, generalnom direktoru g.Milošu Vazuri, potpredsedniku prof.dr Vladimiru Vuletiću, direktoru Ivici Ilievu i svim zaposlenima, na ukazanoj prilici da radim u Partizanu, a onda na više nego korektnoj prijateljskoj i poslovnoj saradnji od prvog do poslednjeg dana.

Zahvaljujem se na svemu što su uradili za mene i na svakoj mogućoj podršci koju sam imao kao šef stručnog štaba FK Partizan.

Ogromnu zahvalnost dugujem svim igračima Partizana na svemu što su uradili me samo za mene, već i moj stručni štab i klub u prethodnom periodu.
Uz sve padove koje smo imali, mislim da smo dosta dobrih stvari uspeli da napravimo u izuzetno teškim okolnostima i na tome sam im neizmerno zahvalan.

– Veliko hvala svim navijačima Partizana koji su u izuzetno teškim okolnostima trpeli mnogo toga, a uvek bili maksimalna podrška i meni i ekipi od prvog do poslednjeg dana, na čemu sam im takođe neizmerno zahvalan.

– Iskustvo koje sam prošao ovih godinu i po dana u Partizanu je neverovatno, nema cenu i takvo iskustvo obično ljudi plaćaju, dok sam ja imao privilegiju da sam bio plaćen za to. Stoga sam takođe zahvalan rukovodstvu kluba, što sam bio u prilici da radim u ovim teškim vremenima,jer se tad najviše uči.

– Što se tiče koje odluke koju sam dao, ostavke na mesto šefa stručnog štaba FK Partizan, smatram da više ne mogu da izvučem od ove ekipe više od onoga što smo do sada uradili. Stoga mislim da je maksimalno korektno prema svima, klubu, navijačima, zaposlenima, odnosno prema samoj ekipi da se sklonim.

Ovo nije odluka koja nije doneta preko noći iz revolta, već koja je u meni postojala i trajala mesec dana. Znate da nikad nisam tražio opravdanje i krivca u drugima, uvek sam polazio od sebe, tako da kada sam shvatio da se ne možemo boriti za ciljeve koje sam ja zacrtao na početku sezone, najpoštenije je bilo da preuzmem odgovornost i krivicu na sebe i da odem.

– Poslednja utakmica protiv ekipe Vojvodine i moja reakcija na odluku sudije je nešto čega se stidim i kajem i ujedno je još jedan razlog zašto sam prelomio da više nisam u stanju da nastavim da radim u Partizanu, jer to nije način na koji treba da se ponaša trener Partizana i nije moj manir. Zbog toga se stidim i kajem i ujedno izvinjavam svima u fudbalskoj Srbiji, jer mi pre svega treba da budemo pozitivan primer deci i svima drugima.

– FK Partizan želim sve najbolje!

– Ponovo prelazim u najveće navijače ovog kluba što sam uvek bio i siguran sam da će fudbalski klubu ovo preživeti, jer je preživeo već mnogo toga, da ne nabrajam… Da ne širim priču, preživeo je dosta muka u prethodnim godinama, preživeće sve!
Želim mu sve najbolje i sve što mogu da učinim i pomognem mom klubu, stojim mu na raspolaganju!

– Novom treneru Partizana, Aleksandru Stanojeviću želim sve najbolje! Mi smo prijatelji od šesnaeste godine i ako postoji trener u Evropi i svetu koji može ovo da podigne i ovo preživi sa ekipom onda je to Aleksandar Stanojević.

Vaš Savo Milošević

 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE