Клуб из Хумске је пре неколико недеља и званично постао богатији за још једног младог, талентованог фудбалера који је прошао млађе категорије Јувентуса и Торина, био у лондонском Челзију, аустријском ЛАСК-у и љубљанској Олимпији. Момак који поседује италијански и српски пасош тренирао је са црно-белима шест месеци чекајући жељно свој осамнаести рођендан када је и званично могао да потпише уговор са Партизаном на дужи период. О доласку у Партизан, Стојковић говори за сајт клуба.

– Са једне стране и брзо је прошло ових шест месец од када сам дошао у Партизан. Помогао ми је тај период јер нисам одмах ушао у ватру и морао да се прилагођавам играјући утакмице, већ сам радио са читавим тимом и учио од њих на терену – каже Стојковић.
Са друге стране било је тешко гледати екипу како игра, док ви седите на клупи и једва сам чекао четврти август ове године када је све требало да се озваничи. За мене је то био невероватан период у којем сам много научио од клупских ветерана.

Како би себе најбоље описао?

– Ја сам пре свега нападач и сјајно се сналазим на свим позицијама у нападу. Међутим, спреман сам да дам себе сто посто на било којој другој позицији, ако шеф тако одлучи.

Такума Асано ти се захвалио за помоћ при голу у Сурдулици, где је Партизан после тешке утакмице победио са 0:2?!

– Аса је супер момак. Не знам да ли сте приметили да се он сваки пут захвали када улази и излази из игре, одређеним гестом тела. Ја бих се захвалио и Ђолету Ивановићу који ми је на моје истрчавање додао лопту, а потом је Асано после мог центаршута дао гол. Сада када се сетим, не знам ни како смо одиграли утакмицу по онаквој киши. 

Када си дошао слабије си говорио српски?

– Сада је боље – смеје се Стојковић.Напредовао сам доста у односу на период када сам дошао. Мислим да никада нисам био лош, али сам се плашио да не кажем нешто погрешно. Страха више нема…

Штопера Маки Бањака знаш још из Олимпије?

– Маки има много квалитета и тип је играча којег бих ја увек имао у свом тиму.

Имамо два Стојковића у екипи, Владимира – капитена и тебе. Како се слажете?

– Момци су ме заиста сви супер прихватили, али заиста. А, Влада је један једини, легенда српског фудбала!

Које су ти жеље?

– Да научим нешто ново и да оправдам поверење екипе и тренера.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ