Голман Партизана Немања Стевановић данас је продужио уговор са црно-белима на још две године.
Стевановић је у Партизан дошао 2016. године када је и освојио дуплу круну у сезони 2016/2017 код шефа стручног штаба Марка Николића.

Био је на позајмици у Телеоптику, Раду и Чукаричком. Параф на нови уговор ставио је генерални директор ФК Партизан г.Милош Вазура.

У Партизану сам већ четири године и слободно могу рећи сходно ономе што сам доживео и прошао да је то као нечијих петнаест живота и каријера. Било је ти свега, успеха, падова, позајмица, враћања, неправди, разочарења, победа и тако у круг. Овде никада није досадно. Партизан је велика животна и фудбалска школа.

Био си на позајмицама, враћао се, био први голман, па трећи….Како си се носио са таквим осцилацијама?

– Тешко је носити се са тим. Али, кад имаш породицу уз себе и када си свестан да си дао све од себе, да  ниси крви када је ситуација лоша и да си најбољи, онда мирне душе можеш да се носиш са тешким ситуацијама.

Партизану си донео победу у Купу Србије када си неколико кола пред крај заменио Филипа Кљајића који се тад повредио?

– Кад год сам у Партизану добио прилику да некога одменим добро сам одрадио посао. За то мораш да си увек добро физички, а и ментално спреман. То заиста не може свако, да не браниш пар месеци и да потом важне утакмице одбраниш добро као да си бранио у континуитету.

Када си био на позајмици у Чукаричком, како си се осећао када си морао да браниш мрежу од напада својих другова?

– Једна од ствари које ме је научио Партизан је да нема емоција када је утакмица у питању. Сваку, па и против другара играм 100% и имам само једну мисао и жељу, да мој тим не прими гол и да победимо.

Ви голмани се дружите међусобно, шта вас држи?

– Држи нас иста мука, шалим се наравно… Стално смо заједно, здрава конкуренција је увек добро дошла. Лично, увек сам се највише дружио са колегама, голманима.

Млади Александар Поповић је добио шансу да стане на гол. Шта мислиш о њему и како га саветујете?

– Поп је млад, талентован голман. На њему је да ради, тренира и да оправда указано поверење.

Кажу да је Неца ( прим.аут Немања Стевановић) мајстор за пенале. Да ли ти је жао што их ниси бранио у финалу Купа у Нишу? Улазио си и на Вечитом Дербију?

– До сада сам у каријери стварно одбранио велики број пенала. Али, што се тиче финала Купа, играчи Војводине су стварно без грешке изводили пенале. Стојке ( прим.аут Владимир Стојковић) је доста њих и проценио, али су сви били или под пречку или у малу мрежицу.
Што се тиче Вечитог дербија, нисам имао никакав проблем при уласку. За мене је дерби исто како и утакмица против трећелигаша или у Лиги Европе.

Продужио си уговор са Партизаном на још две године.Да ли си по истеку уговора желео да се опробаш у некој другој лиги?

– Продужио сам уговор, али је истина да сам желео да се окушам у иностранству. Имао сам интересовања из Турске, али се неке ствари нису поклопиле. Нисам више могао да чекам ни због себе, ни због Партизана.
Сада сам у Партизану, дајем се 110% на сваком тренингу и утакмици, као што сам увек и давао, па ћемо видети како ће се одвијати сезона. Ту сам увек да помогнем клубу на најбољи могући начин.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ