Фото: Жељко Шапурић

Фудбалери Партизана стигли су у поподневним часовима у Никшић, а нешто после 18 часова су испробали терен на стадиону Крај Бистрице одржавши официјелни тренинг.

Фото: Жељко Шапурић

Пола сата пре тренинга пред посленике медија изашли су тренер црно-белих Мирослав Ђукић и везиста Небојша Косовић и одговарали на питања присутних новинара. Кића Косовић је иначе рођен у Никшићу, па је практично на својој територији. Црно-беле је по доласку у Никшић на уласку у хотел Оногошт дочекао доскорашњи тренер у стручном штабу Партизана, такође рођени Никшићанин, Андрија Делибашић.

Фото: Жељко Шапурић

Дошли смо у Никшић да започнемо европско путешествије. Очекује нас тежак меч, али сигурно да ћемо све  учинити да прођемо даље, јер имамо велике амбиције ове сезоне. Имамо добру екипу, можемо да направимо озбиљне ствари у Европи, па ћемо учинити све да направимо добар резултат већ овде против Рудара – рекао је Ђукић на конференцији.

Фото: Жељко Шапурић

За првотимца Партизана Небојшу Косовића овај меч носи посебну важност јер се игра у његовом родном граду.

За нас сутра креће такмичарска сезона, прва наша утакмица, а циљеви су увек исти – групна фаза Лиге Европе. Идемо на Рудар, који нисам нешто пратио ове сезоне, знам тек пар играча. Од самог старта треба да наметнемо наш стил игре, затворимо прилазе голу, пратимо инструкције нашег шефа и надам се да ћемо остварити добар резултат већ у првој утакмици.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ