– Zaslužena pobeda Crvene zvezde, mnogo su bolje ušli utakmicu od nas, bili takmičarskiji, mi jednostavno nismo imali u fazi napada nikakva rešenja, brzo smo gubili lopte, nismo bili 100 posto ni u čemu, ni u duelu, uvek kažem kad tako počnete utakmicu i na taj način igrate,
onda kažem sebi da sam verovatno napravio loš odabir ekipe.

Žao mi je zbog naših navijača, zato što su došli u tom broju i napunili jug i bilo ih je dosta i na istoku, tako da žao mi je zbog njih najviše, a Zvezdina čista pobeda, zaslužena. Drugo poluvreme smo se trgli, igrali bolje, ali nismo bili dovoljno opasni da bismo ih ugrožavali. Čestitam još jednom Zvezdi, mislim da je sve bilo fer i korektno.

– Ne bih sada individualno analizirao. Mi smo ušli normalno u utakmicu, stavili smo jedan naš ofanzivni tim, mogli smo da uđemo drugačije. Jasno je da je bio loš odabir, nismo bili sveži, nismo bili intezivni, nismo dobijali ni jedan duel, nismo napravili ni jedan pas.
A drugo poluvreme smo napadali, ali pita se i protivnik, ne sad zato što nismo hteli da budemo bezopasni, Zvezda nam nije dozvolila da stvaramo šanse iako smo dominantniji i bili na protivničkoj polovini, tako da sad ne bih pojedince ko je šta je, sam sam izabrao tim
i evidentno pogrešio sa igračima sa kojima sam krenuo.

– Sa Dekijem smo pričali o nekim izjavama, Deki je super korektan bio, neki konstruktivan razgovor.
Sa sudijom, pitao sam ga zašto mi je dao žuti karton. Ja lično nemam zamerku, ne znam nisam gledao utakmicu na određene situacije, ali onako gledajući mislim da je kontrolisao utakmicu, ono što sam video sa terena, da li je nešto grešio ili nije, to će se videti kad se bude radila analiza, ali što se mene tiče ja nemam zamerku. Oseća se kad neko hoće da svira na ovu ili na onu stranu, ali on je čovek sudio, a sad da li je grešio ili nije, mislim da nije.
– Što se tiče tima, da sad ne otkrivam, mislim da sam trebao da napravim takmičarskiji tim kao što smo ušli u drugo poluvreme. Pre tri dana smo imali jaku utakmicu, koja nas je očigledno potrošila, bili smo potpuno bez svežine, nismo mogli da uđemo ni u pritisak, nismo mogli ni da igramo onako kao što smo navikli da igramo. Daleko od toga, naravno i Zvezda je doprinela tome sa njihovim načinom igre. Nije alibi, niti želim da ga tražim,niti mislim da može da bude, ali jednostavno igraju se utakmice na tri dana, možda je trebalo da napravim tri, četiri promene, kao što smo počeli drugo poluvreme, možda je tako trebalo da počnem utakmicu. Ne znam tačno ko je u kakvom stanju svaki put, da li je neko svež ili nije svež, da li je potrošen ili nije, ali ponavljam nije to razlog, to je jedan od razloga. Jedan razlog je što nam Zvezda nije dozvolila da igramo, a drugi što smo stvarno bili potrošeni mnogo definitivno, to sam osetio od kad je utakmica počela.

– Nisam rekao da smo mi i Zvezda favoriti, ali sam rekao da ćemo se boriti do kraja. Ja sam srećan što su pre ovog prvenstva svi govorili da nemamo šanse, a mi smo i dalje u trci, imamo dva boda više, ima još dosta da se igra. Teška je liga, treba pobeđivati svaku utakmicu,to nije lako, biće kikseva i s jedne i s druge strane sigurno.
Zadovoljan sam i srećan da sami odlučujemo i da smo u borbi do kraja. Zadovoljan sam što je danas bio pun stadion, prodate su sve ulaznice posle koliko vremena, ne pamtim da je nekada prodato ovoliko za derbi, tako da srećan sam da smo akteri jedne ovako dobre i lepe priče. Nisam naravno srećan što smo izgubili i to na ovakav način gde smo prvo poluvreme bili katastrofalni i to je moja najveća žalost.

– Mnogo nam je bolje nego da smo na minus četiri ili pet, nosićemo se lakše sa plus dva, nego sa minus pet ili minus dva, tako da nemamo problem s tim, a na nama je ako vredimo, ako smo pravi, ako pokažemo da smo pravi, zadržaćemo prednost ili je povećati.
Dugo se igra prvenstvo, ovo je 24. kolo, mnogo smo utakmica odigrali. Ovih dana smo odigrali i dve utakmica u Evropi. Ako smo pravi nema nikakvih problema, sve zavisi od nas.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE