Испод црте која је пре само педесетак сати подвучена на крају 2021. године стоји да је екипа тренера Александра Станојевића у претходних 12 месеци одиграла 56 утакмица и остварила скор од 46 победа и по пет ремија и пораза.

Други део године био је далеко садржајнији, са 12 мечева на међународној сцени, где је остварен пласман у шеснаестину финала Лиге конференција, обезбеђен пролаз у четвртфинале Купа Србије, а оно што је најважније, полусезону у Суперлиги Србије је окончана на првој позицији.

Имали смо одличну полусезону и морамо да будемо задовољни. Остварили смо све што се од нас очекивало, први смо на табели, зимујемо у Европи… Одиграли смо много утакмица, био је то велики напор за играче, много смо летели. Свака непроспавана ноћ је тешка за фудбалере, будући да немају довољно времена за одмор, а наредна утакмица је већ за дан или два. Ипак, тако је то у професионалном фудбалу и волео бих да тих летова буде што више јер би то значило да Партизан наставља играње у Европи“, каже Игор Дуљај, десна рука главног тренера Александра Станојевића, а затим објашњава колико је важно да у таквом ритму мечева играчи добију што конкретније информације о противницима:

Утакмица траје 90 минута, али да бисте се припремили за њу потребно је много рада комплетног стручног штаба. Трудимо се да о сваком противнику прикупимо што више информација, одгледамо по 3-4 утакмице, а тренер Станојевић и много више од тога. У време док сам био играч стручни штаб је бројао много мање чланова, ту чак није био ни кондициони тренер и играчима је данас много лакше да напредују него пре двадесетак година“.

Играчки погон Партизана је добио слободно до 12. јануарa за када је заказано окупљање у СЦ “Телеоптик” и наставак такмичења на сва три фронта.

Очекује нас много искушења у 2022. години. Ми смо лидери на табели, а најтеже је остати на врху јер вас увек неко јури и то ствара огроман притисак, али све је то нормално кад се налазите у Партизану. Наш циљ је да на овом месту останемо и на крају првенства и имамо довољно времена да се припремимо за све оно што је пред нама “, завршава Игор Дуљај.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ