Marko Milovanović, mladi biser Partizana, zapažen po sjajnim partijama u omladinskoj selekciji trenera Nenada Brnovića, danas je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa FK Partizan.
Milovanović je bio priključen prvom timu tokom zimskih priprema u Beleku, dok se dobrim partijama u omladincima nametnuo i šefu stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću, koji ga je i priključio treninzima prvog tima.
„Apsolutno mi je jasno da je u fudbalu važno strpljenje i rad, kao deo procesa sazrevanja. Veoma mi je značilo što sam bio deo priprema prvog tima u Turskoj jer sam tada mogao da uporedim razliku između seniorskog fudbala i naših selekcija.
Koliko god da postoji želja da debitujem za prvi tim, toliko sam svestan da se mora ići korak po korak, zaslužiti mesto i kada šef oceni da je pravo vreme-iskoristiti šansu.“

Milovanović je imao sjajnu golgetersku seriju u omladinskoj selekciji gde je u meču protiv Radničkog iz Niša postigao i het-trik.

„Žao mi je što smo praktično izgubili trku za titulu. Ova ekipa vredi i zaslužuje mnogo više nego što pokazuje trenutna bodovna razlika, a siguran sam da se sa tim slažu i svi koji prate utakmice. Drago mi je i da smo dobili svoj Instagram profil, kao i što se utakmice prate uživo na Youtube kanalu. To mnogo znači za afirmaciju mladih igrača.“

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE