Polaznici omladinske škole Fudbalskog kluba Glasinac 1936 redovni su gosti “Dečije tribine” na stadionu Partizana, a ovoga puta uloge su se zamenile. U goste mališanima iz Sokoca su došle dve selekcije škole fudbala Crno-bele bebe koje su učestvovale na jubilarnom 10. Memorijalnom omladinskom fudbalskom turniru “Srđan Tomić i Vladica Babović”, gde su uživali u gostoprimstvu domaćina

U pitanju su dečaci rođeni 2009. i 2010. godine koje predvode treneri Miljan Galić i Miloš Nikolić, a koji su u Sokocu bili smešteni u porodicama kod svojih vršnjaka iz čega su se izrodila velika prijateljstva.

– Sve pohvale za organizaciju i gostoprimstvo od strane domaćina. Zaista divne uspomene nosimo u Beograd i sa radošću ćemo se vratiti i naredne godine. Ovom prilikom prenosim srdačne pozdrave od člana Upravnog odbora FK Partizan Dragana Trailovića, koji je izrazio nadu da sledećeg meseca članovi našeg Kluba opet posete Sokolac sa ciljem osnivanja Kluba navijača. Poučeni iskustvom koje smo stekli učešćem na turniru, verujem da će to biti pravi spektakularni događaj – poručio je Miljan Galić i dodao:

– Uopšte nije važno ko je pobednik ovog turnira, već je važno da se stiču korisna iskustva, koja će mališanima značiti u daljim karijerama. Ime pobednika se brzo zaboravi, ali ostaje upamćeno druženje, da deca znaju da imaju negde bliske kontakte, jer mi smo jedan narod.

Sam turnir posvećen nastradalim igračima Glasinca 1936, organizovan je na fenomenalan način, a predsednik Dragan Renavica, trener Mladen Ćirjanić, sekretar kluba Milan Renavica, kao i Ilija i Dragan Ćirjanić su i učinili da se mališani Partizana osećaju kao kod kuće.

Predstavnici dva kluba su razmenili prigodne poklone i dogovorili se da dečaci iz Glasinca 1936 u što skorije vreme dođu u Beograd i odigraju utakmicu protiv vršnjaka iz Partizana.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE