Београдских 90 минута против Хамруна донело нам је капиталну предност 4:1, а вечерашњи дуел на Малти (20 часова) требало би само да потврди да ће се име Партизана, другу годину у низу, наћи на жребу за групну фазу Лиге конференција.

Предност јесте велика, квалитет је сигурно на страни Парног ваљка, али тренер Гордан Петрић очекује да његови играчи покажу да су професионалци и новом победом освоје значајне бодове, не само за себе, већ и за српски фудбал генерално.

– То у Београду је било само прво полувреме, које смо успешно успели да одрадимо и стекнемо предност, а сада то треба да потврдимо на Малти. Од мојих играча тражим да буду опуштени, да играју како знај и покажу да су професионалци. На нашем стадиону смо започели један посао и сада треба да га завршимо – каже Гордан Петрић.

Експедицију Партизана на Малти је дочекало сунчано време, али неће бити толико топло и спарно као што је то био случај на Кипру против АЕК-а у квалификацијама за Лигу Европе. Напротив, прогнозе су да ће у време одигравања утакмице температура бити испод 25 степени, па би услови за игру требало да буду добри.

Међутим, терен на којем ће се играти вечерашњи дуел је у заиста лошем стању, а према најавама тамошњих медија очекује се да домаћи тим буде много офанзивнији него у Београду.

Мислим и ја да ће Хамрун играти другачије него у првој утакмици. Верујем да ће много више ризиковати и ми смо спремни за то. Можда то неће бити претерано леп фудбал, али наш основни циљ је да се пласирамо даље и нађемо у жребу за групну фазу – наглашава Петрић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ