Prošlo je toliko vremena da oni koji su svojim pečatom, potpisom i prisustvom tog 4. oktobra 1945. godine posvedočili osnivanju jednog od najvećih i najtrofejnijih sportskih društava u Evropi više nisu sa nama. Ipak, znamo da je njih je vodila odlučnost da formiraju unikatan klub kakav do tada nije postojao u ovom delu Evrope, iza njih je ostalo zaveštanje da utakmice i trofeji mogu da se izgube, ali sportski duh i viteštvo nikada, a iz takve filozofije je proisteklo 27 šampionskih titula, 16 osvojenih nacionalnih kupova, pehar namenjen pobedniku Srednjeevropskog kupa i vicešampionska titula Kupu evropskih šampiona iz 1966. godine. Ali pre svega, klub cenjen u svakom kraju sveta, sa armijom navijača i simpatizera koji prepoznaju čistu emociju i istinsku ljubav crno-belih boja.
I sve to za 76 godina, koliko Fudbalski klub Partizan puni na današnji dan.
Tačno toliko je prošlo od kada je osnovano Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije, a iz njega stvoren klub koji je dao najviše reprezentativaca i najveći broj fudbalera koji su odigrali preko 50 utakmica u nacionalnom dresu Jugoslavije, Srbije i Crne Gore ili Srbije.
Današnji svečani dan u Humskoj dočekujemo kao lideri na tabeli Linglong Superlige i na prvom mestu grupe B Lige konferencija, sa vrlo realnim izgledima da izborimo proleće u Evropi. Stabilni, jaki i sa jasnim ciljem i još čvršćim planovima da u nadolazećem periodu podignemo lestvicu organizacijskih i rezultatskih visina.
Povezani kao porodica, odlučni da ime Partizana u budućnosti proslavljamo na svim meridijanima i poljima, jer kako davno reče čika Duško Radović: “Za druge se navija, Partizan se voli”.

Srećan nam rođendan!

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE