ФК Партизан био је домаћин делегације Фудбалског Савеза Данске, ФK Копенхаген и фудбалских радника који су у Београд дошли са жељом да прошире сазнања о фудбалу и клубовима ван њихове земље и направе контакте за предстојећи раст и развој.

Око тридесет фудбалских професионалаца дочекани су на стадиону Партизан, где су их примили: Директор маркетинга ФК Партизан  г. Предраг Вујовић, г. Миодраг Радовић директор Омладинске школе Партизана, г. Александар Степановић директор стадиона, тренер млађих категорија г. Небојша Нешковић, као и маркетинг асистент г. Атила Хасанагић.

Поред обиласка стадиона, трофејне сала и историјата клуба, посебан акценат био је и на Партизановој Омладинској школи, која је годинама уназад у самом врху најбољих и најпродуктивнијих школа фудбала у Европи.

После пријема и разговора током којег су постављени и темељи за будућу сарадњу на плану Евросцене, делегација из Данске се упутила ка Шапцу,  где су погледали утакмицу 16. кола СЛС између Мачве и Партизана.

− Драго нам је да смо данас могли да угостимо делегацију фудбалских професионалаца из Данске, који су исказали велику захвалност за гостопримство и жељу за напредак њиховог фудбала, не само у домаћим оквирима, већ и изван њега. Као клуб који годинама уназад игра Европска такмичења, а притом је и расадник фудбалских талената, посебно нам је драго што смо започели многе теме које ће бити од користи за обе стране − каже директор маркетинга ФК Партизан г. Предраг Вујовић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ