Čarter „Air Serbia“, sa oznakom leta JU 403, poleteo je u sredu tačno na vreme (10.00 časova) put Praga. Let u trajanju od samo 75 minuta ne samo da je bio ugodan za ekspediciju koju čini ukupno 87 ljudi, negose nakon nekih prošlogodišnjih letnjih letova kada su u pitanju evropska gostovanja crno-belih (Soči, a pre svega Ponta Delgada na Azorskim ostvivma) ovaj put činio kratkom „šetnjom po vazduhu“. U ime posade kapetana Dragana Prelevića, putnicima se obratio kopilot Nikola Bajić, koji je kao veliki parzanovac „odrastao na „Jugu“, fudbalerima Partizana poželeo puno sreće i dobar rezultat na sutrašnjoj utakmici. Potpuno saglasan sa tom podrškom bio je i član posade Slobodan Lučić.

Ekspedicija crno-belih je dakle imala jako prijatne i naklonjene domaćine u avionu i tokom leta za Prag, ali takav sigurno neće biti domaćin sutra uveče na fudbalskom terenu stadiona „Letna“ (kako je njegovo legendarno, tradicionalno, a u ovom veku ne više i zvanično ime), odnosno stadiona „Generali Arena“ (kako se on, po imenu sponzora, zvanično zove već skoro dve decenije). Šta više, Sparta važi za izrazito domaćinsku ekipu, fudbalski neuporedivo potentniju na svom nego na gostujućim terenima, pa će stoga zadatak fudbalera Partizan sutra uveče, u periodu od 21.00 do 23.00 časa, biti izuzetno težak. Cilj se zna – poneti sutra kasno uveče sa sobom u Beograd što je moguće pozitivniji rezultat za revanš naredne sedmice, a u pozitivan rezultat se (na ovom nivou i protiv ovakvog rivala) svakako ubraja, pored pobede naravno, i bilo kakav nerešen ishod. Podsećamo još jednom da od letos na utakmicama u organizaciji UEFA ne važi više duplo vrednovanje golova postignurih u gostima (mislimo na eliminacione faze i na dvomeče u njima), što je itekako bitno u pripremiovakve evropske utakmice na gostujućem terenu. Crno-beli su doputovali u skoro najjačem sastavu. Osim Pantića, koji će, poznato je, odsustvovati do kraja ove sezone, nije doputovao ni Fejsa. Svi ostali su na raspolaganju treneru Stanojeviću, dakle i golman Popović, što izuzetno raduje nakon ružnih momenata koje smo videli pre par dana u Nišu, a koji se tiču našeg golmana, Sve to je srećom iza nas, Pop se oporavio i vlada potpuni spokoj što se tiče njegovog zdravlja i spremnosti za naredne utakmice.

U Pragu nas je dočekalo nešto svežije vreme nego ono sa kojim smo ispraćeni iz Beograda (5 stepeni Celzijusa, oblačno, suvo i prilično vetrovito), a slične vremenske prilike se očekuju i sutra u glavnom gradu Češke. Večeras u 18.30 časova će na stadionu „Generali Arena“ FK Partizan održati zvaničnu konferenciju za medije, na kojoj će govoriti šef struke Aleksandar Stanojević i štoper Igor Vujačić. Nakon toga je od 19.00 časova oficijelni trening, koji će trajati 75-90 minuta. Sutrašnjoj utakmici će prisustvovati do 1.000 (isključivo domaćih) gledalaca, shodno oštrim provpandemijskim merama koje još uvek vladaju u Češkoj, a koje se, to je posebno zanimljivo, značajnim delom ukidaju dolazećeg vikenda. Sparta nije uspela da kod državnih organa to ukidanje mera „prebaci“ već sad na četvrtak, nadajući se da bi i protiv Parizana mogla da računa na 50% ispunjenosti kapaciteta stadiona (kako će to biti moguće od vikenda), ali u tome nije uspela. To je svakako dobro za Partizan, ali to samo po sebi ne obezbeđuje, niti obećava bolji rezultat. Za njega se ekipa mora izboriti na terenu, protiv ekipe koja neće imari snažnu podršku sa tribina, ali je i bez nje vrlo neugodan domaćin. Utakmica će sutra uveče biti direktno prenošena na TV Arena Sport (kanal Arena 1 PREMIUM), koja je primarni nosilac TV prava. Meč počinje u 21.00 čas. Pre utakmice, u periodu 20.45-21.00 čas, biće emitovan takozvani unilateral, a nakon utakmice i polučasovni studio (23.00-23.30 časova) posvećen impresijama sa meča u Pragu i izjavama aktera. Za one koji nemaju kanale TV Arena sport, radosna vest je da će utakmicu prenositi i kanal RTS 1. Pogledajte u galeriji fotografije našeg klupskog fotografa Miroslava Todorovića – zabeležene pre polaska ekipe iz Beograda, za vreme putovanja za Prag, kao i po dolasku ekspedicije u glavni grad Češke. Vlada Ćujić

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE