Da je Partizanova škola fudbala među najboljima u Evropi nismo rekli mi, nego oni koji se stručno bave tom tematikom, a uspesi koje ostvarujemo širom kontinenta samo pokazuju da su im zaključci tačni. Na listu velikih rezultata ostvarenih u poslednje vreme pridodata su i dva prva mesta na izuzetno jakim turnirima u Budimpešti i Firenci.
„Barca Budapest cup”, koji je održan u glavnom gradu Mađarske posetili su petlići Parnog valjka, odnosno dečaci rođeni 2011. godine koje su predvodili treneri Nikola Filipović, Miloš Nikolić i Slobodan Šaranov, uz asistenciju doktora Zorana Paunovića, i pobedili u konkurenciji 12 ekipa.


Bili su tu dečaci Barselone, Verone, Slovana iz Bratislave, Videotona, Đera, Ferencvaroša i Ujpešta, i svi oni su na kraju morali da čestitaju crno-belima na zasluženom trijumfu.
Nakon trijumfa nad Ferencvarošem (1:0) i Đerom (2:1), kao i poraza od Verone (0:2), Partizanovi petlići su se plasirali u osminu finala, gde su savladali Ujpešt (3:0), na stepeniku više su bili bolji od Barselone (1:0), ekipi Verone se, potom, u polufinalu identičnim rezultatom revanširali za poraz u grupnoj fazi, da bi u finalu nakon 0:0 u regularnom deluposle boljeg izvođenja jedanaesteraca još jednom savladali vršnjake iz Ferencvaroša (3:2).
Za golmana turnira je proglašen Vuk Dimitrijević, a po ocenama prisutnih trofej za najboljeg igrača turniratrebalo je daodeu ruke našeg Andreja Dimitrijevića, ali nije.
Pomenuta generacija već je navikla na uspehe, budući da su osvajali turnire, kako u zemlji, tako i u Evropi, a čine je: Vuk Davidović, Dušan Cvijan, Andrej Dimitrijević, Aleksa Linta, Pavle Jevtić, Luka Soknić, Haris Saiti, Relja Mijailović, Aleksa Simetić, Pavle Stapar, Vojin Radojković, Stefan Marinković i Aleksa Puškarević.
Dok su njihovi mlađi drugari osvajali turnir u Mađarskoj, kadeti crno-belih su igrali u Firenci na jednom od najprestižnijih turnira “TORNEO NEREO ROCCO 2022” i, naravno, pobedili. I to tako što su u finalu savladali Empoli, klub čija je omladinska škola najcenjenija u celoj Italiji i na čijoj klupi sedi Alesandro Birindeli, a rezultat je bio 6:1.


Pre toga, igrači trenera Đorđija Ćetkovića, Miloša Bogunovića, Srđana Ostojića i Vasila Timotića savladala je ekipu Milana (3:1), remizirala protiv Pontendera (1:1), a zatim prvo mesto u grupi obezbedili pobedom nad Pizom (5:1).
Eliminacioni deo turnira, pored igračkih kvaliteta, pokazao je i mentalnu snagu crno-belih koji su u polufinalu, nakon 1:1 u regularnom delu meča, na penale savladali austrijski Šturm iz Graca (5:4), da bi u već pomenutom finalu pokazali potpunu dominaciju.
Pored trenera uz ekipu su bili dugogodišnji sekretar omladinske škole Dragan Šušnjar, fizioterapeut Aleksandar Olujić i vođa puta Aleksandar Mirosavljević,a tim su činili: Omer Kahrović, Dženis Totić, Uroš Ćuk, Relja Obrić, Uroš Filipović, Uroš Dinić, Dimitrije Janković, Dušan Došlov, Matija Popović, Dušan Jovanović, Vanja Radulaški, Veljko Krstić, Ognjen Ugrešić, Zoran Alilović, Ilija Batričević, Andrej Popović, Mihajlo Ilić i Vanja Dragojević,
Za najboljeg igrača turnira je proglašen Andrej Popović, najbolji strelac Matija Popović, a Đorđije Ćetković za najboljeg trenera turnira.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE