Фудбалски клуб Партизан је, од свог оснивања до данас, увек помагао појединцима, организацијама и спортским клубовима. У духу солидарности, црно-бели су упутили помоћ Фудбалском клубу Старо Грацко који окупља младе из целог централног дела Косова и Метохије.
Друштвени живот Срба се, према речима Зорана Ћирковића, члана Управног одбора фудбалског клуба, одвија на терену, као и у згради и дворишту издвојеног одељења основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана.

Како би играчи са стручним штабом клуба, изузетно битног за локалну заједницу нашег народа у овом делу Косова и Метохије, могли несметано да наставе тренажне и такмичарске активности, ФК Партизан је упутио финансијску, али и помоћ у спортској опреми.
Фудбалски клуб, према речима г. Ћирковића, представља други дом за омладину из околних села у ком тренирају млади и деца из Старог Грацког, али и из Грачанице, Доње и Горње Гуштерице, Добротина, Ливађа, Племетине и Станишора.

Надамо се да ћемо, када то прилике буду дозвољавале, моћи да угостимо наше пријатеље из ФК Старо Грацко и заједно се радујемо и славимо спортски дух и заједништво.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ