Fudbalski klub Partizan je, od svog osnivanja do danas, uvek pomagao pojedincima, organizacijama i sportskim klubovima. U duhu solidarnosti, crno-beli su uputili pomoć Fudbalskom klubu Staro Gracko koji okuplja mlade iz celog centralnog dela Kosova i Metohije.
Društveni život Srba se, prema rečima Zorana Ćirkovića, člana Upravnog odbora fudbalskog kluba, odvija na terenu, kao i u zgradi i dvorištu izdvojenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ iz Lipljana.

Kako bi igrači sa stručnim štabom kluba, izuzetno bitnog za lokalnu zajednicu našeg naroda u ovom delu Kosova i Metohije, mogli nesmetano da nastave trenažne i takmičarske aktivnosti, FK Partizan je uputio finansijsku, ali i pomoć u sportskoj opremi.
Fudbalski klub, prema rečima g. Ćirkovića, predstavlja drugi dom za omladinu iz okolnih sela u kom treniraju mladi i deca iz Starog Grackog, ali i iz Gračanice, Donje i Gornje Gušterice, Dobrotina, Livađa, Plemetine i Stanišora.

Nadamo se da ćemo, kada to prilike budu dozvoljavale, moći da ugostimo naše prijatelje iz FK Staro Gracko i zajedno se radujemo i slavimo sportski duh i zajedništvo.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE