Свечано је протеклих дана било у Фудбалском клубу Партизан. Најпре је 4. октобра прослављен 77. рођендан Парног ваљка, затим је јуче у клупским просторијама обележена крсна слава Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља Господњег, а на све то се надовезала и синоћна победа над екипом Келна у оквиру 3. кола Лиге конференција (1:0).

То значи да су навијачи нашег клуба имали много повода за славље, а Клуб навијача Партизана из Сврљига имао је један разлог више, будући да им је уручена донација у виду спортске опреме. Односно, члан комисије за клубове пријатеља и навијача испред ФК Партизан Маја Крстајић, уручила је поклоне у виду дресова, шортсева и штуцни председнику Клуба навијача ФК Партизан Сврљиг Бобану Петровићу, који их је касније предао члану Управног одбора ФК Сврљиг Марку Миладиновићу, такође великом навијачу црно-белих.

Он је то уручио на клупској слави, која је иста као она коју прославља наш клуб.

– Ово је веома значајна донација и захвални смо нашем братском клубу Партизан. Надам се да ћемо у ближој будућности моћи да организујемо један ревијални меч и да наш Сврљиг посете играчи, али и представници Управе ФК Партизан – рекао је Марко Миладиновић.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић, изразио је задовољство што ове спортске организације продубљују сарадњу и шире пријатељство, јер ће то бити на обострану корист. Том приликом договорено је и да малишани из овог краја наставе да долазе на „Дечију трибину”, где су једни од редовнијих посетилаца.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ