Игор Вујачић изабран је од стране навијача Партизана, гласањем на званичном Инстаграм профилу клуба, за најбољег играча у сезони 2020/2021.

За црно-беле забележио је укупно 26 наступа у Linglong Tire Супер лиги Србије и Купу Србије, уз чак пет постигнутих голова.

После утакмице са репрезентацијом Израела, у којој је Црна Гора поражена резултатом 3:1, и сусрета са Бибарсом Натхом, Вујачић коментарише и избор за играча сезоне.

,,Искрено, баш сам се изненадио. Велики је притисак на свима нама и често нас навијачи кују у небеса и обрнуто. Иза нас је тешка сезона и тим ми је драже да су гласањем на Инстаграму мене одабрали. То апсолутно не умањује труд и залагање мојих саиграча, јер без њих ни ја не бих могао да пружим добре партије. Што се тиче утакмице са репрезентацијом Израела, дошли су буквално у најјачем саставу. Имају много квалитетних играча, међу којима је и Натхо. Он је капитен, лидер на терену, што се видело и у игри њихове селекције. Није било лако јер смо ми играли без наших најбољих играча”, рекао је Вујачић.

Осврнуо се и на Натхову ,,замерку” да га је у дуелу током утакмице шутнуо и обећање Израелца да ће му за то вратити чим се врате у клуб.

,,Што се тиче тог дуела, намерно сам га мало нагазио, није ништа страшно било, али једва чекам да видим како мисли да ми врати”, каже уз осмех.

Поред клупских, овом контролном утакмицом испунио је и обавезе према репрезентацији предвиђене за овај период. Преостале дане одмора провешће у родној Црно Гори.

„Остајем у Црној Гори и не мрдам одавде“, смеје се Вујачић и додаје: „Ту ми је породица, не виђам их често током године, вереница је са мном овде, тако да ћемо уживати у лепотама Црне Горе.“

Враћањем са позајмице младог Светозара Марковића у Олимпијакос, Вујачић ће, поред већ прекаљеног дефанзивца Бојана Остојића, добити новог партнера у штоперској линији – Синишу Саничанина.

,,Света је отишао, било је лепо играти са њим. Желим му да се наметне у Олимпијакосу и да постане стандардан, јер он то заслужује! Што се тиче Синише, још се нисмо видели, али он је одличан играч. Надам се да ћемо имати добар однос”, изјавио је Вујачић.
Партизан ће у јулу играти квалификације за ново европско такмичење- Лигу конференција.

,,Сигурно да ће бити тешко, али наш циљ је групна фаза. Даћемо све од себе да дођемо до тога”, поручује.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ