Након што је у Партизану боравио у периоду од 2020/21, а потом и у сезони 2021/22, офанзивац Филип Холендер је каријеру наставио у мађарског клубу Вашаш ФK.

О периоду проведеном у Партизану, Холендер говори за клупски сајт.
„Колико год је било тешко и напорно, јер је у клубу као што је Партизан константан притисак, било ми је прелепо са једне стране, и захвалан сам Богу на прилици што сам могао да играм за тако један велики клуб и делим свлачионицу са великим играчима, сјајним тренерима, свима којима је Партизан у срцу. Стога желим да похвалим све до једног који се не виде, а који су били ту, уз нас, који су ми помогли, поред свих саиграча и тренера: физиотерапеути, економи, доктори, сви запослени у Спортском центру „Партизан-Телеоптик. За мене је то било једно лепо животно искуство и леп период иза мене.

Фудбал је игра која вас у животу води на различите стране света. Ја сам професионални фудбалер и мени је потребно да играм, јер се тако свако од нас осећа живим и срећним. Свако има свој пут, мој је овакав и овако је требало да се деси. Желим да што више играм и дајем голове и помогнем екипи у свему што носи фудбал и да покушам да то, како смо побеђјивали у Партизану, сада урадим и на неком другом пољу, у Мађарској, где сам већ био дужи период. Видећемо шта доноси овај пут, али био је једини који сам могао и требало да изаберем, у овом тренутку.
Још једном желим да се свима захвалим. Сви који ме познају, знају колико сам захвалан за све и био пресрећан што сам могао да са свим тим људима живим и радим. Партизану, навијачима и играчима желим срећу и верујем и желим да се што пре врате на праве стазе. Верујем да, шта год је тренутно, све ће се доћи на своје место. Надам се, навијам и увек ћу долазити на стадион са својом породицом, кад год будем у прилици и то је нешто што ће остати тако до краја мог живота.

Још једном хвала и напред ПАРТИЗАН!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ