Кадетска селекција Омладинске школе ФК Партизан освојила је прво место на турниру “Нерео Роццо 2022” у Фиренци. Прва препрека на коју су наишли у групном надигравању била је екипа Милана, коју су црно-бели савладали резултатом 3:1. Након тога су ремизирали против Понтендера 1:1, да би тријумфовали над екипом Пизе 5:1 за прво место у групи. Штурм из Граца их је сачекао у полуфиналу, у којем су изабраници Ђорђија Ћетковића, након резултата у регуларном делу 1:1, били бољи у пенал серији 5:4. Партизан се у финалу састао са екипом Емполија, апсолутном доминацијом дошао до победе и славио са 6:1.

О очекивањима пре одласка у Фиренцу, али и о првим утисцима након победе у финалу, говори шеф стручног штаба кадета г. Ђорђије Ћетковић.

Каква су Вам очекивања била када сте кренули на турнир?

“Пре него што смо отишли на турнир, само сам желео да се надигравамо са јаким екипама и да видимо колико заиста могу наша деца, какво је реално стање. Када кажем стање, мислим на ниво техничко-тактичке обучености и физичке спремности. С обзиром на то да смо доминирали, мислим да смо на правом путу.”

Како мотивишете, али и опуштате дечаке пред утакмицу када играте са клубовима који имају велико име?

“Мотивација увек постоји и увек сугеришем да је приступ сваком противнику изузетно важан. Не желим да правим разлику између ривала, сваки је тежак на свој начин. Деца Партизана не смеју да имају ту зону комфора да бирају утакмице на којима ће дати свој максимум. Трудим се да им што краће причам, када им дајем савете, јер све што је дуже од пет минута губи смисао. Имамо недељу дана да припремимо утакмицу у тактичком смислу, а током састанка им најмање причам о тактици, испричам им неку мотивациону причу.”

Види се да развијате љубав према Партизану у екипи. Која је тајна Вашег односа са дечацима?

“Тајна мог односа са њима је управо то да нема тајни, са њима сам отворен и разговарамо о свему. Дечаци су сјајни, поносан сам на групу коју тренирам заједно са колегама из стручног штаба. Љубав према Партизану је увек постојала и биће тако док сам жив.”

Колико вам значи овај турнир, шта Вам доноси овај трофеј?

“Сваки трофеј нам пуно значи, али не треба да се зауставимо овде. Овај трофеј нам говори да можемо и морамо још боље да радимо, да ови дечаци играју на што већем нивоу да би у будућности имали играче за врхунски ниво фудбала, а мислим да су за селекцију У17 кључне ове године и да су сада на прекретници.”

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ