Pred početak nove fudbalske sezone koja startuje u subotu, 17. jula 2021. godine utakmicom FK Proleter-FK Partizan u Novom Sadu, u SC Partizan-Teleoptik organizovan je „Medija dan“ kome su prisustvovali i generalni direktor FK Partizan, g. Miloš Vazura, kao i g. Ivica Iliev, g. Mladen Mijatović i g. Ivica Kralj.

Ideja prvog „Medija dana“ posle proglašenja pandemije Kovida-19 je da se predstavnicima medija predstavi plan za sledeću sezonu i razgovara sa šefom Aleksandrom Stanojevićem i članovima UO FK Partizan o tekućem prelaznom roku, Ligi konferencija i predstojećem prvenstvu.

,,Prva utakmica je uvek teška. Igramo u Novom Sadu, spremni smo, ali imamo nekih sitnih povreda-Terzić, Obradović, koji je dobio udarac i moraće da pauzira. Ostali su zdravi i spremni ulazimo u prvenstvo. Znamo šta nam je činiti”.
Već od prvog kola takmičenja tim ima jasan cilj pred sobom.
,,U našem prvenstvu ne smete da grešite nikada. Mislim da je ovo jedinstveno prvenstvo u svetu gde morate sve utakmice da pobedite da biste bili konkurentni. Teško je boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi četiri utakmice. Mislim da nijedna liga na svetu nema tu situaciju, niti je imala. Mi smo prošle godine osvojili broj bodova koji je nekada bio dovoljan za titulu ili bar da budemo konkurentni. Nama je svaka utakmica takva, moramo da pobedimo da bismo bili konkurentni”, rekao je Stanojević.
Utakmica protiv Proletera igra se samo pet dana pre utakmice sa ekipom Dunajske Strede u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija, što će biti dobra uvertira za tim, s obzirom na to da ćemo od ove sezone ponovo moći da vidimo navijače na tribinama.
„Zadovoljan sam što igramo ovu utakmicu pred Evropu, znači nam i zbog navijača. Posle toliko vremena izaći pred naše navijače stvarno je veliki osećaj. Nadamo se da će već u Novom Sadu biti i naših navijača. Prvu evropsku utakmicu igramo na našem stadionu, očekujemo veliku podršku, pogotovo u ovim vremenima, teškim za Partizan, kada nemamo taj status kao što ima naš najveći protivnik.”
Stanojević se osvrnuo i na novitet koji nas očekuje u Linglong Super ligi Srbije-primenu VAR tehnologije na prvenstvenim utakmicama:
,,Ako imate čistu nameru, vama VAR ne treba, može da vam pomogne u nekim situacijama, ali ako nemate, može i da vam odmogne. Sve je do ljudi, ipak ljudi kontrolišu sve situacije. Nismo do sada imali problem sa tim sudijskim odlukama, nadam se da ih nećemo imati u ovoj sezoni.”
Za novu sezonu spreman je Rikardo Gomeš, kao i Holender i Sejduba Suma, koji nisu prošli pripreme sa ostatkom tima u Sloveniji, ali Stanojević dodaje da Suma trenutno, za razliku od Holendera, nije u takmičarskom ritmu. Kratko se osvrnuo i na status mladih igrača:
,,Sa Bojanom Matićem i Gigićem je bio dogovor da nađu klub. Štulić bi trebalo da ide na pozajmicu, jer se Milovanović izborio za mesto. Baždar i Đorđević će ostati sa nama. Za Subotića bi bilo dobro, pošto je prevazišao omladinski fudbal, da ide negde u seniorsku konkurenciju. Đorđević će igrati za omladince pošto neće imati utakmice”.

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

FOTO GALERIJA: SANDIĆ FOTO


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE