Млади голман Партизана, Александар Поповић, први пут ће бранити мрежу свог тима на гостовању у вечитом дербију. О пролазу екипе у 1/8 финала Лиге конференцијa и припреми за вечити дерби, говори за званични клупски сајт.

Екипа је дошла до историјског успеха, колико победа над Спартом утиче на енергију коју тим треба да добије пред „вечити дерби“?

– Сигурно да утиче. Честитао бих екипи, пре свега, огромна је ова победа и историјски успех и мислим да је веома важно да одржимо атмосферу, енергију коју имамо међу нама, која је феноменална, и да свим снагама кренемо на дерби.

Може се рећи да је Партизан миран са пет бодова предности, једино што ће бити еуфорично јесте енергија, игра и пун стадион са друге стране уз подршку наших навијача, наравно!

– Током целе сезоне смо били мирни и знали смо свој циљ, ишли смо утакмицу по утакмицу, а тако идемо и на дерби. Сви знамо шта значи дерби, али ми се трудимо да се спремамо као за сваки други меч. Наравно, биће пун стадион, више њихових навијача, али изгураћемо тај притисак као и до сада. Нама је свака утакмица као финале, тако да је дерби само наставак.

На колико дербија си чувао мрежу црно-белих?

– Први дерби ми је био на стадиону ЈНА, завршио се резултатом 1:1, а ово ће бити први на Маракани.

Постоји ли одређена врста притиска? Ти си већ голман који има искуства и у утакмицама које носе са собом велики притисак, попут европских мечева.

– Не бих рекао да имам превише искуства, али сигурно да ми много значе ове европске утакмице и тај дерби који смо играли овде. Ово ће бити још једно ново искуство за мене које ћу пробати да изгурам на најбољи могући начин.

Припремаш ли се посебно ових 48 сати?

– Не, као што сам већ рекао, трудићемо се да припремимо исто. Сви знамо да је највећа утакмица у нашем фудбалу, али за нас је свака била финале, тако да ћу се припремати као за сваку.

Твој претнодник Владимир Стојковић увек је бурно дочекиван од стране навијача вечитог ривала. Припремаш ли се психички да ћеш исто доживети са севера када будеш брани свој гол на тој страни?

– Стојке је ипак био огромна величина и легенда, много већи него што сам ја. Наравно да очекујем да ће бити звиждука, добацивања, али пробаћу да се искључим, фокусирам на игру и да урадим све што је до мене.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ