Гост „Партизановог подкаста“ био је Мирослав Тодоровић, званични фотограф ФК Партизан од 1992. године до данас. Не постоји Партизановац који није видео бар једну фотографију коју је направио популарни Тоша, као што и не постоји нити један мањи или већи успех црно-белих који није прошао кроз његов објектив.

„Велика ми је част што сам официјелни фотограф Партизана већ пуних 30 година! Целог живота сам заљубљеник у фотографију и фудбал. Почело је са „Партизановим весником“, па се потом изродио „Само Партизан“, затим и „Изабери Партизан“, па све до сајта на којем и данас радим“, започео је Тодоровић.

Хиљаде Партизанових утакмица, стотине хиљада фотографија, небројено анегдота. Било је ту сјајних фудбалера, тренера, фудбалских легенди, међутим посебно место у Тошином срцу заузима једна прича о нашем Миши Тумбасу:

„Окупила се тада моћна репрезентација Југославије, ту су биле ведете тог времена: Мијатовић, Краљ, Савићевић, Михајловић, Јокановић. Миша се појавио ниоткуда, уз своје партизановце. Међутим, прилазе му Савићевић, и, нажалост покојни, Михајловић и нуде му девизе, које је он највише волео. И нуди му Синиша сто марака да навија за Звезду. „Не, нећу“, каже Миша. Савићевић додаје још сто, двеста. Па се ту лицитирало, триста… „Не, не, не“, Миша, наравно, није пристао никада да виче против Партизана. Хушкали су га, али наш Миша се није дао и остао веран Партизану“, у шаљивом тону испричао је једну дивну анегдоту Тодоровић.

У разговору који је пред вама, а који представља само први део интервјуа са Партизановим фотографом, можете погледати многе ексклузивне фотографије које је направио наш Мирослав Тодоровић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ