Некадашњи капитен Партизана, а данас тренер у Омладинској школи, у новој епизоди серијала „Партизанов подкаст“ се присећа најлепших и најтежих момената у црно-белом дресу. Вуле се осврнуо и на тим данас, али и на гол против румунске Стеауе у Букурешту, који је његов једини постигнути са позиције десног бека, али важан и за њега лично и за клуб!
– Мој превасходни циљ је био да браним гол, али ето нађе се „понека“ асистенција и тај гол против Стеауе у Букурешту! Навијачи су у реваншу препознали да смо близу да урадимо нешто велико, тражила се карта више и ношени њиховом подршком нисмо могли да пропустимо ту шансу, чак ни након промашеног пенала – започео је Вулићевић.

Оно што ће се заувек памтити и што остаје у срцима Партизановаца је титула из 2017. године и начин на који је остварена:

– Те сезоне смо заиста веровали да можемо да донесемо титулу и поред великог бодовног заостатка. И дан данас чак и најстарији навијачи Партизана тврде да им је то најдража дупла круна. Када се ломило Марко Николић је окупио нас 7-8 играча који смо били старији да пита да ли нешто шкрипи, сви знају да се Леонардо и Ђурђевић ван терена нису најбоље слагали… Марко је само рекао „Немојте да нам буде жао, да кажемо могли смо да остваримо нешто велико, да кроз неколико година причамо како смо те године били близу и нисмо ништа урадили“. Тако и ове сезоне, треба све да оставимо по страни и изборимо те квалификације за Лигу Шампиона – истакао је Вулићевић и у даху наставио:

– Навијачи нису свесни колико они могу да подигну екипу. Играчима је сада најтеже, и ми смо кроз све то пролазили, верујте ми да је њима сада стварно пакао. Али уз подршку могу да се дигну, сигуран сам да им је потребно само неколико победа да поново нарасту и буду они прави – закључио је Вулићевић.

 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ