Младе балерине, чланице Балетске школе „Грачаница” са Косова и Метохије, предвођене педагогом Уном Степановић, координатором Снежаном Бурсаћ Петровић и асистенткињом Оливером Војиновић Тодоровић биле су гошће Фудбалског клуба Партизан.

Оне су у Београду боравиле због учешћа на такмичењу „Unstoppable dance  competition (UDC)”, на којем су освојиле пет златних, једну сребрну и једну бронзану медаљу, а велика жеља им је била да обиђу стадион нашег клуба.

Домаћини су им били маркетинг менаџер Маја Крстајић и тренер селекције 2010. годишта, Душан Степановић, који су их упознали са богатом историјом нашег клуба и позвала да буду наши гости на некој од наредних утакмица, што су оне са одушевљењем прихватиле. Обећале су да ће се првом наредном приликом када буду долазиле у Београд одазвати нашем позиву и у још већем броју посетити наш клуб.

Балетска школа „Грачаница” постоји већ пет година, прва је и једина на Косову и Метохији, оснивачи су, уз Снежану Бурсаћ Петровић, Институт за уметничку игру и Дом културе Грачаница, а подржана је од стране Министарства културе Републике Србије.

Школа броји 55 полазника, а у ових пет година су остварили запажене резултате на територији наше државе и добитнице су бројних награда. У плану је такмичење на државном првенству које ће бити квалификација за европско и светско првенство.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ