Na današnji dan, Partizan je osvojio dve titule prvaka, zanimljivo, obe ozvaničene tek kasnije, odlukama suda. Crno-beli su, odlukom rukovodstva tadašnjeg FSJ sa Slavkom Šajberom na čelu, ostali bez dva nastupa u Kupu šampiona, ali je nepravda, kasno, ipak ispravljena, pa su upisani 10. i 11. trofej u prvenstvu države.
Posle pobede u Zagrebu, sedam dana ranije, u poslednjem kolu sezone 1985/86. na Stadion JNA je stigao sarajevski Željezničar. U isto vreme Sarajevo je bilo domaćin Crvenoj zvezdi, a obe utakmice završene su identičnim rezultatom, 4:0 za ekipe iz Beograda, golovima Živkovića, Smajića, Varge i Pantića. I- to je bilo dovoljno, Partizan je imao za gol bolju gol-razliku i u Humskoj se slavilo.
Teška sezona, koja je počela tragičnom pogibijom Dragana Mancea, u kojoj je ekipa od 15. do 24. kola izgubila čak pet utakmica, krunisana je velikom pobedom.
Poslednje kolo je, dan kasnije poništeno, svi klubovi osim Partizana, igrali su ponovo svoje mečeve, pa je titula, bar trenutno, dodeljena Zvezdi. Tek 13 meseci kasnije lakrdija je završena, Partizan je 29. jula 1987. godine postao šampion u sezoni 1985/86.

 

U međuvremenu, baš 14. juna 1987, još jednom je Partizan zaslužio pehar. U poslednjem kolu te sezone 1986/87, u Humskoj je gostovao Dinamo iz Vinkovaca. Partizan je pobedio rezultatom 5:0, ali je na tabeli, zahvaljujući kazni za crno-bele, prvi bio Vardar. Dva gola postigao je Goran Stevanović, po jedan Miodrag Bajović, Đelmaš i Đurovski.
Da ironija bude potpuna, Partizan je i uz kaznu od šest bodova, na tabeli koja je do odluke suda bila važeća, imao samo bod manje od Skopljanaca.
Iako je tabela pokazivala nešto drugo, na stadionu je titula proslavljena. Danas je jedna od 27, koliko crno-beli imaju, a tog leta, 1987. godine, imala je posebnu težinu.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE