У просторијама ФСС на Терзијама ће данас у 13 часова (уз пренос уживо на Јутјуб каналу ФСС) бити обављен жреб за полуфинале масовнијег домаћег такмичења. Подсећамо на имена клубова који су преостали у конкуренцији за овај трофеј:

ФК Партизан
ФК Нови Пазар
ФК Војводина
ФК Црвена звезда

У овом жребу неће постојати подела клубова на носиоце у жребу и на оне неповлашћене, а такође не постоји ни унапред одређено домаћинство (или гостовање) за било који од 4 клуба учесника жреба. Дакле црно-бели могу бити жребани против било код од преостала три учесника жреба, а свој полуфинални меч могу играти како на једном од два београдска стадиона, тако и у Новом Пазару или у Новом Саду.

Процедура жреба је таква да ће се из једне посуде, у којој се налазе 4 куглице са именима клубова, извући најпре прве 2 куглице, обелоданиће се имена клубова из тих куглица и ти клубови ће чинити први полуфинални такмичарски пар.

Након тога ће се те 2 извучене куглице, са већ познатим именима два клуба, убацити у нову, празну посуду и тек након тога ће се приступити жребању домаћинства у првом такмичарском пару – екипа која буде прва извучена из посуде ће бити домаћин тог полуфинала.

Иста процедура ће се поновити и за други полуфинални такмичарски пар.

Партизан је у својој историји 16 пута освајао домаћи куп. У последњих 7 такмичарских сезона је сваки пут био у финалу. У том седмогодишњем низу је првих пет пута освајао пехар (чиме је изједначио рекорд сплитског Хајдука који је 70-их година прошлог века, у некадашњој СФР Југославији, такође пет пута узастопно освајао национални куп), а у последње две сезоне је оба пута несрећно губио финала, лошијим извођењем једанаестераца.

Полуфинале се игра у среду 11.05.2022. (између 35. и претпоследњег 36. првенственог кола), а финални меч је заказан за четвртак 26.05.2022. (након завршетка првенства).

Влада Ћујић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ