U prostorijama FSS na Terzijama će danas u 13 časova (uz prenos uživo na Jutjub kanalu FSS) biti obavljen žreb za polufinale masovnijeg domaćeg takmičenja. Podsećamo na imena klubova koji su preostali u konkurenciji za ovaj trofej:

FK Partizan
FK Novi Pazar
FK Vojvodina
FK Crvena zvezda

U ovom žrebu neće postojati podela klubova na nosioce u žrebu i na one nepovlašćene, a takođe ne postoji ni unapred određeno domaćinstvo (ili gostovanje) za bilo koji od 4 kluba učesnika žreba. Dakle crno-beli mogu biti žrebani protiv bilo kod od preostala tri učesnika žreba, a svoj polufinalni meč mogu igrati kako na jednom od dva beogradska stadiona, tako i u Novom Pazaru ili u Novom Sadu.

Procedura žreba je takva da će se iz jedne posude, u kojoj se nalaze 4 kuglice sa imenima klubova, izvući najpre prve 2 kuglice, obelodaniće se imena klubova iz tih kuglica i ti klubovi će činiti prvi polufinalni takmičarski par.

Nakon toga će se te 2 izvučene kuglice, sa već poznatim imenima dva kluba, ubaciti u novu, praznu posudu i tek nakon toga će se pristupiti žrebanju domaćinstva u prvom takmičarskom paru – ekipa koja bude prva izvučena iz posude će biti domaćin tog polufinala.

Ista procedura će se ponoviti i za drugi polufinalni takmičarski par.

Partizan je u svojoj istoriji 16 puta osvajao domaći kup. U poslednjih 7 takmičarskih sezona je svaki put bio u finalu. U tom sedmogodišnjem nizu je prvih pet puta osvajao pehar (čime je izjednačio rekord splitskog Hajduka koji je 70-ih godina prošlog veka, u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji, takođe pet puta uzastopno osvajao nacionalni kup), a u poslednje dve sezone je oba puta nesrećno gubio finala, lošijim izvođenjem jedanaesteraca.

Polufinale se igra u sredu 11.05.2022. (između 35. i pretposlednjeg 36. prvenstvenog kola), a finalni meč je zakazan za četvrtak 26.05.2022. (nakon završetka prvenstva).

Vlada Ćujić

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE