Головима Огњена Ожеговића (65′) и Немање (Р) Милетића (67′) црно-бели су се пласирали у 1/2 финале Купа Србије победивши екипу Јавор Матиса резултатом 0:2. О голу првенцу, Партизану и младом бисеру црно-белих Светозару Марковићу штопер Немања (Р) Милетић говори за званични сајт.

Одиграли смо добро свих деведесет минута и били много бољи од противника у једној тврдој утакмици по тешком терену где је гол све време висио у ваздуху. Већ у другом полувремену смо дали први гол, потом други и мирно привели утакмицу крају. Партизан живи од трофеја и много нам значи пласман у полуфинале Купа Србије – каже Милетић.

Сви смо негде интерно очекивали твој гол већ неколико месеци уназад. Колико ти он сада значи?

До сада сам имао баш пуно шанси, али лопта никако није хтела у гол. Данас је, хвала Богу, дошао и тај тренутак када сам уписао свој првенац и обећавам да нећу стати на овоме. Драго ми је првенствено због добре игре читавог тима у последње три утакмице. Одлично смо одиграли, издигли се изнад свега, показали карактер и вратили се на прави колосек!

У 86. минуту добио си ударац, а потом и жути картон. Како се осећаш после интервенције медицинске службе?

Добио сам ударац у бутни мишић, а колико је озбиљно видећемо после прегледа. Тренутно ме боли, али се надам да није ништа страшно.

У штоперској линији са тобом је у пару млади Светозар Марковић, који имао и одличне шансе за гол, а потом је и теби асистирао ?

Света је и ову утакмицу, као и ону против Чукаричког одиграо без грешке. Милион пута сам рекао и сада понављам да је он будућност клуба!

У недељу нас чека утакмица 28. кола СЛС против Радника из Сурдулице?

Још једна утакмица до паузе против екипе која је показала квалитет током ове сезоне. Даћемо све од себе да забележимо и ту победу и да на миру одемо на заслужени одмор.

Биљана Обрадовић.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ