Ekipa je ostala na okupu, a crno-beli dres kod naših ekonoma Radeta Vukićevića i Darka Milećeva ovog leta su zadužila dvojica povratnika Rikardo Gomeš i Danilo Pantić, kao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin.

Prelazni rok još nije ni blizu kraja, i sasvim je sigurno da će do njegovog kraja 17. septembra, barem još jedno novo lice pojaviti u našem sportskom centru u Zemunu. Najavio je to i generalni direktor Miloš Vazura, jer to je želja trenera Aleksandra Stanojevića, koji je uveren da sa jednim ili eventualno dva pojačanja Partizan ima tim da bude ozbiljan takmac u borbi osvajanje titule, a potom i nacionalnog kupa, kao i plasman u grupnu fazu Lige konfederacija. Ali, o Evropi ćemo pričati naredne nedelje, sad smo fokusirani samo na početak Linglong Superlige.

Jer, upravo je borba za povratak šampionske titule u klupske vitrine u Humskoj nešto što su kompletno rukovodstvo i stručni štab odredilo kao apsolutni prioritet ove godine. Biće to dugačka i teška borba, koja će, uz dvomesečnu zimsku pauzu, trajati do 10. aprila, prepuna uspona i padova, sasvim sigurno i određenim brojem nepredviđenih situacija, što je j neizbežne u životu fudbalskog kluba, ali crno-beli su spremni.

Pokazali su to prvotimci tokom dvonedeljnog rada na pripremama u Sloveniji, potom i odličnim ponašanjem u poslednjoj nedelji uoči početka nove sezone, a sada sve to treba da demonstriraju na terenu. Jako i dominantno od prvog minuta nove sezone, koja za naš tim počinje sutra u Novom Sadu.

Uvodno kolo odigraćemo sutra protiv Proletera na stadionu “Karađorđe” (21.00 čas, TV Arena sport 1) na kojem će konačno moći da bude i navijača, a Partizan je uz podršku sa tribina uvek pružao bolje partije. I to je razlog više zašto u svlačionici vlada ozbiljan realan optimizam uoči početka novog prvenstva.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE