Partizan je izvojevao svoju prvu pobedu na početku nove polusezone i iz Niša se vraća sa sva tri boda, važna u pohodu na titulu šampiona države. U listu strelaca su se upisali Rikardo Gomeš (44’) i Aleksandar Urošević (84’), a svoju stotu utakmicu u dresu Partizana odigrao je Bibars Natko.
„Poseban je osećaj što sam odigrao 100 utakmica u Partizanovom dresu. Nadam se još mnogim, minimum još 100. Zaista lep osećaj i bio sam stvarno uzbuđen danas zbog te činjenice, ali sad moram da nastavim dalje i u još boljem ritmu!“

O samoj utakmici, novi član „Kluba 100“ kaže:
„Izuzetno teška utakmica u svakom segmentu. Ako još uzmemo i situaciju kada je Pop (prim.aut.-Aleksandar Popović) pao i izgubio svest, što nas je sve preseklo, bilo je izuzetno teško.“

„Zaista je bilo teško igrati i pobediti, jer je danas teren bio toliko loš, da slobodno mogu reći da smo igrali sve osim fudbala. Danas je to bila plaža, a ne fudbalski teren za igru. Mislim da je ovo bio najgori teren na kom sam ikad igrao u svojoj karijeri, a igrao sam nekad i na -15 i -20. Ovo je bio stvarno najgori teren na kom sam igrao, koliko se sećam. Ali, da biste uzeli titulu, morate da pobeđujete na takvim utakmicama“, rezignirano govori Natko.

Ovo je bila važna pobeda za start polusezone.
„Da, bilo je veoma važno početi dobro drugi deo sezone zato što smo se vratili nakon pauze i teških priprema.
Posebno sam srećan što sam sam se vratio oporavljen i spreman, jer nisam igrao takmičarske utakmice dva-tri meseca. Osećam se dobro i, kao što sam i rekao ranije, bilo je veoma teško igrati fudbal juče, ali sam srećan zbog povratka i radujem se narednim utakmicama. Imamo Ligu konferencija i Super ligu, pokušaćemo da damo sve od sebe u Ligi konferencije, ali moramo da budemo i 100% koncentrisani na domaće prvenstvo! Svaka utakmica je veoma važna, svaka utakmica za nas je, kako volimo da kažemo, kao poslednja. Svaka utakmica može da odredi budućnost i moramo biti veoma koncentrisani na to!“, ističe Natko.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE