Poslednja prepreka Partizanu na putu do grupne faze Lige konferencije biće ekipa Santa Klare iz Portugalije. Prva od dve utakmice zakazana je za 19. avgust, a svoja očekivanja pred meč za klupski sajt iznosi Rikardo Gomeš:

„Neće biti laka utakmica. Imaju dobar tim, dobru organizaciju, imali su odličnu prethodnu sezonu. Moramo biti pripremljeni za sve, kao što smo bili i u prethodnim utakmicama. Ne smemo dozvoliti da nas nešto iznenadi!“

Tim je, prethodnih dana, zajedno sa stručnim štabom analizirao njihov način igre, tako da potpuno spremni polaze put Azorskih ostrva.

„Imaju dobre odbrambene igrače, snažne, a imaju i dobra rešenja u napadu. Mislim da su u dobroj formi, motivisani su jer su i oni stigli do plej-of faze Lige konferencije. Smatram da će ova utakmica biti jednako teška kao i prethodna“, rekao je Gomeš.
S obzirom na to da je od 2009. do 2018. karijeru proveo upravo u Portugaliji, Partizanov protivnik mu je poznat od ranije:

„Santa Klara je tim koji je dugo igrao u drugoj portugalskoj ligi, ali čim su ušli u prvu ligu pokušavali su da se izbore za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Prve godine nisu uspeli, ali prošle godine su uspeli i plasirali su se iznad timova kao što je Vitorija Gimaraeš, koji je dobar tim“, ističe.

Pored dugog petočasovnog leta koji ih očekuje, još jedna otežavajuća okolnost za crno-bele mogu biti i tamošnje vremenske prilike koje su nepredvidive.

„Tamo ne možete očekivati sunce ili kišu. Možete imati sve vremenske prilike u jednom danu ili u nekoliko sati. Ipak, mislim da ne moramo previše da brinemo o vremenu“, poručuje Gomeš.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE