Фудбалери Партизана у среду, 3. новембра путују у Белгију на меч 4. кола групне фазе Лиге конференција у ком се поново састају са екипом Гента, са којом се и даље боре за прво место у групи. Иван Обрадовић је, након пет година такмичења у белгијском шампионату током којих је наступао за Мехелен и Андерлехт, имао прилику да добро упозна тамошњи стил игре, а поделио је своја размишљања пред пут:
,,Гледам то као кад смо играли први меч са Санра Кларом. То је било ,,опипавање пулса”, упознавање. Нисмо одиграли како треба у Београду, али имамо нову шансу. Идемо храбро у Белгију, надам се добром резултату!”

Бек Партизана осврнуо се и на досадашњи учинак белгијског тима, који се од старта сезоне налази у применљивом ритму:
,,Имали су турбулентан старт сезоне, али су подигли форму, против нас су одиграли онако како знају. После победе у купу изгубили су утакмицу код куће од ,,изненађења првенства”. Сигурно и они желе да одиграју што боље јер ће победом дефинитивно бити први”.

Током година које је провео у Белгији имао је прилику да из прве руке искуси начин фудбала који преовлађује у њиховој лиги, и истиче да Гент није тим који треба подценити:
,,Лига је физички много захтевнија од наше, играо сам тамо 5-6 сезона. Они утакмице као што је она коју су играли са нама играју сваког викенда, све су то добри тимови. Гент је свакако тим за респект, били су шампиони пре 3-4 године са овим тренером, константни су Европи… Биће занимљив меч, надам се да ћемо ми бити прави и освојити бодове тамо!”, рекао је.

Оно што може отежати посао екипи јесте чињеница да их са клупе неће предводити шеф стручног штаба Александар Станојевић због црвеног картона који је добио по завршетку утакмице у претходном колу.
,,Подршка тренера је битна, он сјајно води меч, даје енергију која нам је потребна. Недостајаће нам, али спремићемо се и надам се да се неће осетити његов изостанак!”, поручује Обрадовић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ