U protokolu utakmice sa ekipom Novog Pazara našlo se novo ime u seniorskom fudbalu. Na klupi za rezervne igrače, kao drugi golman FK Partizan, prvi put je seo mladi Matija Gočmanac (2003.) iz Brusa.
„Poziv sam dobio pre desetak dana, počeo sam pripreme sa omladincima, završio trening. Potpuno neočekivano me je zvao trener golmana i rekao mi da sam priključen prvom timu i da sam tu sa njima. Bio sam mnogo uzbuđen, nisam mogao da sakrijem oduševljenje”, rekao je Gočmanac čiji su treneri u omladinskoj selekciji Nenad Brnović i trener golmana Jusmir Hatunić.
Matija je prve fudbalske korake napravio u FK Kopaonik.
“Svoje prve fudbalske korake sam napravio u fudbalskom klubu Kopaonik iz Brusa, odakle sam prešao u OFK Beograd. Iz OFK, na insistiranje trenera Zorana Kraljevića i Đorđa Pantića, dolazim u Partizan. U prvi tim dolazim iz omladinaca, gde me trenira Nenad Brnović”, i dodaje da su mu idoli Manuel Nojer i Vladimir Stojković.
Mladi golman ne krije oduševljenje dolaskom u prvi tim.
„Sve izgleda zaista neverovatno. Svi su me lepo prihvatili, stalno dobijam savete od trenera Jovšića i trudim se da maksimalno ispravljam svoje nedostatke. Velika mi je čast i privilegija što mogu da treniram sa Stojketom i Popom“ (prim.aut. Vladimir Stojković, Aleksandar Popović).

Matija je dobrim partijama u crno-belom dresu izborio i mesto standardnog golmana nacionalne selekcije U17.
„Standardan sam u reprezentaciji kod selektora Dejana Brankovića, na čije je mesto sada došao Milan Lešnjak. Očekuju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sledeće godine u Slovačkoj. U grupi smo sa Francuskom, Severnom Makedonijom i Albanijom.“
A o prvoj utakmicu sa seniorskom ekipom Partizana kaže:
„Moram da priznam da sam imao malu pozitivnu tremu još na Teleoptiku, nestrpljivo sam iščekivao polazak na stadion. U svlačionici sam bio mnogo uzbuđen i jedva sam čekao izlazak na zagrevanje. Kad sam zakoračio na teren, osećaj je prosto neverovatan ,ne može rečima da se opise. Jednostavno, ostvarenje dečačkog sna. Celu utakmicu sam pažljivo pratio i drago mi je što smo uz dobru igru pobedili!“

Dobre odbrane uz mnogo rada i truda tek slede, a Matija kaže šta bi do sada izdvojio:
„Omiljena odbrana mi je definitivno penal protiv Zvezde u kadetima, kad smo ih dobili 1:0 na Teleoptiku“.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE