Nakon 2 časa i 25 minuta leta, Erbas A319 naše nacionalne avio kompanije, sa ekspedicijom crno-belih koju čini tačno 98 ljudi (nekoliko članova uprave, sportsko rukovodstvo, igrački kadar i stručni štab, par klupskih administrativaca uključujući i uposlenike klupskog sajta i klupske TV, novinari i snimatelji TV kanala „Arena sport“ i par drugih novinara, kao i sponzori i prijatelji kluba), tačno u 12.25 časova je sleteo u Amsterdam. Za uglavnom udoban let na visini od 11.600 metara, prekidan sa par kraćih vazdušnih turbulencija, tokom kojeg su se preletele Mađarska, Austrija i Nemačka, a i za veoma udobno sletanje na amsterdamski aerodrom „Shiphol“, zahvalnost dugujemo i ovaj put apsolutno „crno-beloj avionskoj posadi“.

Nju čine kapetan Predrag Ilić, kopilot Đuro Bajić, stjuart Andrea Ilić-Hajduković i stjuardese Zora Vukin i Diana Deogarević. Dame nismo kao poslednje naveli iz razloganaše nepristojnosti, već iz potrebe da ih sada i posebno apostrofiramo kao zaljubljenice u crno-bele boje – „takve od rođenja i pripadnice kompletno crno-belih familija“. Drago nam je da ovakva jedna posada ostaje sa nama u Holandiji sve do povratka za Beograd i nadamo se da će ne samo prisustovati sutrašnjoj utakmici u Roterdamu, već i da će svojim prisustvom doneti sportsku sreću fudbalerima Partizana.

Nakon sletanja u Amsterdam, čekao nas je jednočasovni autobuski transfer do Roterdama, smeštaj u hotelu, ručak i odmor do večernjeg polaska na trening.

Crno-beli su u Roterdam stigli u trenutno najjačem raspoloživom sastavu, a on je daleko od kompletnog igračkog kadra. Među putnicima su 22 fudbalera (19 igrača u polju i 3 golmana):

GOLMANI (3): Popović, Stevanović i Lukač.
ODBRANA (6): Živković, Miletić, Ostojić, Saničanin, Urošević i Ilić.
VEZNI RED (10): Zdjelar, Jevtović, Smiljanić, Jojić, Lutovac, Pavlović, Marković, Terzić, Jović i Baždar.
NAPAD (3): Rikardo, Menig i Holender.

Nedostaju četvorica, već duže vreme povređenih igrača (Obradović, Pantić, Fejsa i Miljković), nije doputovao ni lakše povređeni Natho čiji se povratak u takmičarsku ekipu očekuje već u ponedeljak u Surdulici, nema ni prehlađenog Milovanovića, zbog žutih kartona nedostajaće sutra i suspendovani Vujačić, a nije doputovao ni Brežančić.

Partizan će dakle biti i sutra personalno dosta oslabljen, ali to nije nikakav alibi u pokušaju. Niko realan ne može od crno-belih, nakon rezultata prve utakmice u Beogradu, očekivati prolazak u četvrtfinale, ali se itekako nadamo popravljanju i igračkog utiska, a i krajnjeg rezultata sutrašnje utakmice u odnosu na beogradski meč. Zadatak će biti utoliko teži jer se igra u gostima i to ne bilo gde nego na rasprodatom „De Kajpu“ na kojem Fejenord, a to je poznato širom Evrope i sveta, ima izuzetno bučnu i vatrenu podršku svojih, po pravilu „napaljenih“ navijača, koji ne prave razliku o kom se protivniku radi, u kom takmičenju i kakve polazne osnove postoje pred utakmicu. Dobra igra Partizana sutra i jedan prihvatljiv rezultat nakon takve igre bi predstavljali ogroman podstrek za u poslednje vreme pomalo uzdrmane crno-bele, pred njihovo izuzetno bitno prvenstveno gostovanje Radniku u Surdulici dolazećeg ponedeljka.

Večeras u 18.30 časova će FK Partizan na roterdamskom „De Kajpu“ održati zvaničnu konferenciju za medije, na kojoj će govoriti šef struke Aleksandar Stanojević i (sasvim logično i razumljivo) naš holandski napadač Kvinsi Menig. Nakon toga je od 19.00 časova oficijelni trening, koji će trajati 75-90 minuta, a holandski i srpski predstavnici medija će njemu moći da prisustvuju u prvih 15 minuta.

Utakmica će sutra uveče od 21.00 čas biti direktno prenošena na TV Arena Sport (kanal Arena 1 PREMIUM), koja je primarni nosilac TV prava. Za one koji nemaju kanale TV Arena sport, radosna vest je da će utakmicu prenositi i državna televizija, kanal RTS 1.

Pogledajte u galeriji fotografije našeg klupskog fotografa Miroslava Todorovića – zabeležene pre polaska ekipe iz Beograda, za vreme putovanja za Holandiju, kao i po dolasku ekspedicije u Amsterdam i Roterdam.

Vlada Ćujić

 

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE