U petak, 8. januara 2021.godine, dan posle Božića koji se obeležava po julijanskom kalendaru, crno-beli su i zvanično započeli novu fudbalsku sezonu, tradicionalnom „prozivkom” u SC Partizan-Teleoptik.

Već u prepodnevnim časovima igrači su uradili prve biohemijske analize zdravstvenog sistema „BelMedik”, uz obavezan PCR test, dok će se tokom vikenda testovi nastaviti u „Laboratoriji za medicinu sporta i terapiju vežbanjem” Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Zvaničnom prozivkom u jedanaest časova, koja je otvorena pozdravnim pismom predsednika FK Partizan, g.Milorada Vučelića, a potom i govorom šefa stručnog štaba g.Aleksandra Stanojevića, obeležen je početak nove polusezone.

Igrače su pozdravili i generalni direktor, g.Miloš Vazura, kao i članovi UO, g.Dragan Trailović, prof. dr Zoran Rajić, g.Milomir Gligorijević i Mladen Mijatović, kao i Ivica Iliev.

Prvotimci Partizana su danas odradili prvi uvodni trening na terenima SC Partizan-Teleoptik, gde će biti do 14.januara 2021.godine, da bi dan kasnije trenažni proces nastavili u Beleku, u Turskoj, u okviru kompleksa Kaja Palaco Golf Rizort, gde će boraviti do 29.januara.

Tokom pripremnog perioda Turskoj, crno-beli će odigrati 4 kontrolne utakmice koje ćete pratiti i putem Partizanovog jutjub kanala.

 

Pozdravno pismo predsednika FK Partizan g. Milorada Vučelića

 

MIR BOŽJI! HRISTOS SE RODI!

Dragi PARTIZANOVCI, igrači, treneri, stručnjaci, simpatizeri, uposlenici i navijači, srećan vam Božić. Posebno ga čestitam tek stasalim omladincima,poniklim u našoj školi, kojih je danas ovde veliki broj i koji će se svojim kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu i želim im da u tome uspeju.  Oni su dokaz i potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, već decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godineponovo prvi u Evropi.

U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto. I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75. godina postojanja krasi Partizan! Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka!

Tako smo osvajali bogatu riznicu trofeja koji krase Partizanov muzej. U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć svom voljenom klubu kada je bilo najteže. U našu trofejnu salu treba da uđe slika dvadeset pet hiljada dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona. Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati se na veliku iskazanu ljubav.

Vama, fudbalerima i stručnom štabu, želim da očuvate i unaprede pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh.Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome!

Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića treba imati i negovati samo bogougodne misli. Te sledstveno tome i koristiti odgovarajuće reči.

Svima vama želim srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu.

Živeo Partizan! Napred Partizan!

 

Na spisku za početak priprema su sledeći igrači:

Filip Holender, Nikola Štulić, Žan Kristof Bajbek, Miloš Jojić, Nikola Jović, Filip Stevanović, Bibars Natko, Sejduba Suma, Denis Stojković, Takuma Asano, Lazar Marković, Nikola Čolić, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Lazar Pavlović, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Svetozar Marković, Maki Banjak, Aleksandar Miljković, Aleksandar Lutovac, Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Marko Živković, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković (golman), Periša Pešukić

Foto galerija – Miroslav Todorović

Foto galerija – Sandić Foto

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE