Ветерани Фудбалског клуба Партизан посетили су, на позив Удружења навијача нашег клуба из Кладова, овај прелепи град и на стадиону ФК Ђердап, одиграли пријатељску утакмицу против адекватног домаћег састава.

У амбијенту прелепе тврђаве Фетислам која је недавно потпуно реконструисана, два тима су приредила прави празник фудбала окупљеним навијачима, којих је било око 400, а на крају је победа припала најстаријој секцији Парног ваљка – 5:2.

Голове за победнички тим су постигли Жељко Радојчић (три), Марко Митровић и Милорад Жунић, док су поготке за домаћи тим дали Петар Сандуловић и Дејан Пајић.

Експедицију Партизана дочекали су председник Удружења, Владимир Митровић, заменик председника Драган Шеки Драгишић, фудбалска легенда Ђердапа и бивше СФРЈ Сладоје Билав, као и председник скупштине општине Кладово, Радован Арезина.

Делегација црно-белих је обишла и Хидроелектрану Ђердап, где је упозната са историјатом овог значајног објекта, а на самом стадиону добродошлицу им је пожелео секретар клуба, Милан Ћеха. После сусрета приређено је заједничко дружење ван терена приликом чега је капитен ветерана Партизана, Горан Каденић уручио пригодне поклоне, а договорено је да се ускоро одигра још један меч два пријатељска клуба.

За Партизан су на овом сусрету наступали Жељко Будуша, Милош Милчић, Милан Васиљевић, Немања Павловић, Кузман Бабеу, Фабио да Силва, Бранко Смиљанић, Милорад Жунић, Жељко Радојчић, Живојин Кузмановић, Марко Митровић, Радован Антић, Томислав Митровић, Вујадин Ђурић, Горан Каденић и Миливоје Почуча.

С друге стране, боје домаћег састава, који је са клупе предводио тренер Драган Чокањелвић су бранили Тома Ташић, Ненад Брндушојевић, Дејан Пајкић, Бобан Јозић, Дејан Димитријевић, Слободан Димитријевић, Срђан Кузмановић, Никола Шћојић, Ненад Јоковић, Петар Сандуловић, Ермин Лујиновић, Саша Виорикић, Петар Царановић, Бојан Младеновић, Богдан Фалчић и Горан Спасојевић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ