Nakon 10 odigranih utakmica u Linglong Superligi Srbije zauzimamo prvo mesto na tabeli najjačeg ranga takmičenja u zemlji, a posle 180 minuta fudbala u Ligi konferencija obezbedili smo čelnu poziciju u grupi B. Naš kapiten Lazar Marković se nalazi među četvoricom kandidata za nejboljeg igrača drugog kola ovog takmičenja, Rikardo Gomeš je među najuspešnijim strelcima u Evropi ove sezone, a odbrana samo jedna od četiri u celom takmičenju koja do sada nije primila nijedan gol.
Toliko čekano i priželjkivano proleće u Evropi je praktično na dohvat ruke i samo je potrebno da ekipa trenera Aleksandra Stanojevića u naredne četiri utakmice završi započeti posao i na taj način još jednom demonstrira svoju veličinu. Ne samo ove generacije, već celokupnog kluba koji će u ponedeljak obeležiti 76 godina postojanja.
Veličinu koju su stvarali mnogi legendarni asovi, igrači, treneri, funkcioneri, ali čini se da niko od njih nije imao toliko bitan uticaj na početni razvoj našeg kluba kao Ilješ Špic. Fenomelani mađarski stručnjak koji je udario temelje nadaleko čuvene škole Partizana, a koji nas je napustio na današnji dan pre tačno 60 godina.
Bio je fasciniran fudbalom, potpuno obuzet strašću ka ovoj igri i apsolutno predan onome što je toliko voleo. Temeljan, precizan, pedantan, etičan i sasvim opsednut napadačkom filozofijom. Nije se mnogo obazirao na protivnike, uvek je bio fokusiran samo na ono šta radi njegova ekipa, a tu ideju i takav pogled na život je usadio svim svojim učenicima, a oni je kao zaveštanje prenosili sa kolena na koleno do današnjih dana.
Po etici i odanosti je bio prepoznatljiv u svetu fudbala, od igrača i saradnika je tražio da se prema Partizanu odnose kao prema porodici i taj osećaj familijarnosti je nešto po čemu smo jedinstveni i po čemu se razlikujemo od drugih sportskih kolektiva.
I zbog toga, Ilješ Špic će zauvek biti deo Partizana i neko čije će se ime u Humskoj izgovarati sa poštovanjem.
Slava mu i hvala za sve!
Napred Partizan!

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE