Званичном прозивком у Спортском центру Партизан-Телеоптик најављен је почетак нове фудбалске полусезоне.
Изабраници Гордана Петрића провели су већ седмодневни део припрема у центру, са по једним јаким двочасовним тренингом сваког дана, а темпо ће остати исти све до поласка на други део припрема у Турску, где ће екипа бити од 12. до 28. јануара 2023. године.
Присутним играчима и представницима медија обратио се председник ФК Партизан – Милорад Вучелић и шеф стручног штаба – Гордан Петрић, као и Ивица Краљ-спортски директор, након чега је уследио предвиђени тренинг.
Гордан Петрић на располагању има све играче, будући да су се екипи прикључили и странци који су били слободни до 26. децембра.

Милорад Вучелић

Како то бива на оваквим прозивкама, учитељи и разредне старешине питају „да ли су сви присутни“. Ја то нећу урадити овог пута јер знам да су сви присутни, знам и да сте сви, због чега се сви радујемо. Знам да сте се нагледали фудбала на овом Светском првенству. Ови млађи су, вероватно, нешто и учили гледајући ове велике репрезентације, а ови старији су само потрвдили своја знања и установили да су им равни по умећу и играчком знању. Сада је време да ви изађете на терен после ове ове дуге, атипичне паузе. Пред вама се налази једна дуга година. То је година у којој се ви такмичите прво у нашој најелитнијој лиги, а сада се то такмичење завршава наградом – игром у Лиги шампиона, па ћемо онда, када се будемо пресабирали следеће године видети колико смо далеко отишли. Дакле, очекује вас лигашко такмичење и, ако Бог да и срећа јуначка, очекује вас играње у Лиги шампиона. Такође, пред вама су утакмице у Лиги конференције, које вас очекују за мање од два месеца. Ја се надам да ћете играти као и до сада – и још боље. Очекујем од младих играча да ће пронаћи своје место, да ћете ви искуснији, старији и спортски зрелији у томе помоћи. Надам се да ћемо постићи резултате у такмичењу, јер то је најважније, али вам пре свега желим да вам наредна година прође без повреда, да будете здрави, да играте пуном снагом и свим са такмичарским страстима, али да играте фудбал, да играте витешки, као што смо и до сада играли, јер Партизану припада то да игра витешки и да побеђује само на терену, а никако на неки други начин. У свим такмичењима вам желим срећу! Такође, и стручном штабу, јер ће то бити и њихов успех, али пре свега ваш. Желим вам срећну Нову годину и божићне празнике, јер то су дани љубави и среће, дани кад треба једни другима да исказујемо поштовање, емоције и све оно што је позитивно и људско. Желим вам срећу, свако добро у Новој години, пуно успеха и пуно победа!

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ