Siniša Saničanin, prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku danas je odradio prvi trening sa timom na SC Partizan- Teleoptik.
,,Prvi put sam danas ovde. Osećaj je stvarno izvanredan, svi su me dočekali prijatno. Sportski centar je fenomenalan, uslovi su neverovatni, prvi utisci su baš pozitivni. Upoznao sam se sa ekipom, šefom, stručnim štabom, osobljem… Stvarno sam prezadovoljan”, izjavio je Saničanin.
Sa igračima Partizana već je imao prilike da se upozna na terenu, a ističe da je Bojana Matića upoznao dok su igrali u Vojvodini.
,,Sa Matketom ( prim.out Bojan Matič) se znam iz Vojvodine, znam i Ostoju ( prom.aut Bojan Ostojić) sa utakmica, sa njima sam pričao o tim prvim temama. Ostale momke znam sa terena, svi su ostavili pozitivan utisak na mene”.
Zbog potpisivanja ugovora sa klubom propustio je prijateljsku utakmicu reprezentacije BiH sa Crnom Gorom, ali je imao prilike da zaigra na utakmici sa Danskom.
,,Protiv Crne Gore sam propustio ,jer sam došao u Beograd da potpišem ugovor, a protiv Danaca sam igrao čitavu utakmicu. Nakon toga sam vreme provodio kod kuće sa porodicom, najmilijima, suprugom, tako da sam odmorio, imao sam dosta vremena. Spreman dočekujem nove izazove”, rekao je.
Dodaje i da je kod kuće pratio Evropsko prvenstvo, kao i da mu je ovogodišnje takmičenje veoma zanimljivo.
Osvrnuo se i na činjenicu da je prelazak u Partizan u njegovom rodnom Prijedoru dočekan sa oduševljenjem.
,,Ođeknula je vest, svi su prezadovoljni. Dosta mi je poruka stizalo, čestitki, stvarno nemam reči”.
Partizanova škola fudbala, koja je već godinama unazad bez premca u Evropi, organizuje u avgustu letnji kamp u Laktašima. Tim povodom, Siniša se osvrnuo i na svoje fudbalske početke i uputio poruku mladim talentima.

,,Dok sam bio u Borcu, mi smo
trenirali na stadionu gde se održava kamp, u tom nekom periodu su čak i dolazili klinci iz Partizana na kamp. Moj savet je da se deca odazovu u što većem broju, da se izigraju kada dođu, što je najbitnije za taj uzrast, da vole fudbal, sport i da vole Partizan. Sve ostalo će doći na svoje. Najbitnije je da vole to što rade, da se zalažu, trude i da se izigraju na kraju krajeva”, poručuje.
Za kraj, dodaje da ostaje da dogovori plan treninga. ,,Nisam toliko upućen šta ćemo raditi i kako. Mislim da ću ujutru odraditi uvodni trening pa ću se popodne priključiti ekipi. Još ću pričati sa šefom i ekipom o planovima”.

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE