После занимљивости из богате каријере клупског фотографа – Мирослава Тодоровића, гост „Партизановог подкаста“ био је Раде Залад – прослављени голман, а сада скаут црно-белих.

Као један од новитета на Партизановом јутјуб каналу, сви навијачи и симпатизери црно-белих ће од прве утакмице плејоф фазе СуперЛиге Србије имати прилику да господина Залада гледају у новој улози, као стручног консултанта у „Партизановом студију“.

Правећи паралелу између садашњих дешавања и прошлости, Залад се осврнуо и на сезону 1977/78 када Партизан никад убедљивије није освојио титулу да би се већ наредне сезоне, до последњег кола, борио за опстанак:

„Навијачи су препознали да нам је неопходна њихова помоћ. У тим кључним утакмицама су стали уз нас и то се показало као добитна комбинација, јер смо успели да превазиђемо тај кризни период. Недуго потом, доласком Милоша Милутиновића смо и освојили титулу 1982/83“, започео је Залад.

У даху је потом наставио:

„Ово ме мало подсећа на то, јер су сви ови играчи они који су у два меча јако убедљиво победили Бундеслигаша као што је Келн, да би потом губили од тимова са 15, 16. места – и то у Хумској! Фудбал је тимски спорт и без тимског духа тешко да било шта може да се уради. На шефу Дуљају је да тај тимски дух пронађе и да врати екипу на победнички колосек“, поентирао је Залад.

За крај, имао је и поруку за навијаче:

„Ствар је престижа и поноса данас навијати за Партизан. Сад треба бити Партизановац, сад – када је тешко! Када је добро, сви те тапшу по леђима, леђа ти се искриве од поздрава. Међутим, сад када је тешко треба стати уз клуб! Ја се надам да ће навијачи то препознати. Они су увек били бренд и верујем да ће то и остати!“, закључио је Раде Залад.

Залад је говорио и о одбрани пенала Владимира Стојковића на СП у Јужној Африци као и његовом доласку у Партизан, неколико месеци касније.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ