Гости „Партизановог подкаста“ били су млади фудбалери црно-белих, Самед Баждар и Михајло Илић. Опште је познато да је омладинска школа Партизана међу најбољим у Европи, а млади Баждар и Илић се често налазе на европским и светским листама најталентованијих младих фудбалера.

У новој епизоди сазнаћемо да ли им такви чланци импонују или пак стварају притисак?

„Сваки вид подршке значи, лепо је и импонује, али на нама је да не полетимо, да будемо на земљи. Трудимо се из дана у дан да се доказујемо“, започео је Илић, а Баждар наставио:
„Сложио бих се са својим цимером. На нама је да вредно радимо, да тренирамо, да користимо сваки минут.“

Млади Илић се на најбољи начин представио Партизановој публици у европском мечу против екипе Шерифа, када је ненадано добио шансу након црвеног картона Игора Вујачића и сјајним реакцијама помогао црно-белима да сачувају предност:

„Одиграо сам коректно ту утакмицу, одбранили смо се, што је и био мој циљ при уласку у игру. Тек када сам ушао у авион, након меча сам схватио шта сам урадио, јер то је сан сваког дечака из Партизанове омладинске школе, да заигра за први тим, а потом и у Европи. Мени се сан испунио и заиста је невероватан осећај“, сумира утиске Илић.

У реваншу, Самед Баждар је имао прилику да голом врати Партизан у живот, али је искусни голман Максим Ковал успео да одбрани шут младог играча.

„Целу ноћ нисам спавао због те једне шансе која је могла да промени ток целе утакмице. То се дешава, фудбал је таква игра, идемо даље. Надам се да ће бити још шанси и да ћу постићи још голова. Гладан сам голова“, каже Баждар.

За крај, истакли су колико им значи сарадња са шефом стручног штаба, Игором Дуљајем:

„Шеф је стварно велики професионалац, један од ретких шефова који са нама, младим играчима, доста прича, комуницира и даје нам на значају. Како на терену тако и ван њега, даје нам очинске савете, о животу и о фудбалу. Част и привилегија је радити са њим“, сложили су се Партизанови млади таленти.

Цео интервју можете погледати на Партизановом јутјуб каналу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ